Ari 902

Tysk mini-elbil får gigantisk bagasjerom

Den perfekte bybilen for håndverkere og pizzabud?

BILLIG FRAKTMESTER: Hele 766 liter rommer bagasjerommet på lille Ari 902. Da får man plass til mange pizzaesker. Foto: Ari Motors
BILLIG FRAKTMESTER: Hele 766 liter rommer bagasjerommet på lille Ari 902. Da får man plass til mange pizzaesker. Foto: Ari Motors Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mens vi i Norge er fullstendig hektet på store, elektriske SUV-er med drift på alle fire hjul, er situasjonen en helt annen i andre deler av verden.

Særlig i storbyene bor mange trangt, og det er ikke bare-bare å få parkert en svær SUV i trange gater og parkeringshus. Ikke tillater økonomien det heller.

Derfor er det ventet at vi fremover kommer til å se en rekke mindre elbiler på markedet, og vi kan også forvente langt lavere priser.

VW ID.1 og BYD Seagull er eksempler på kompakte elbiler som mest sannsynlig kommer til å koste godt under 200.000 kroner når de dukker opp på markedet.

Fortsetter etter videoen

MINI: Liten utenpå, men stor nok inni til to voksne personer. Bli med på kjøretur i Citroën Ami! Vis mer

Kompakt fraktmester

Men ikke alle har behov for fem seter. Er det bare én eller to i husstanden, kan kanskje mini-elbilen Ari 902 være av interesse - særlig om man samtidig har behov for god bagasjeplass.

Bilen måler ikke mer enn 2,95 meter i lengden, men er likevel utstyrt et bagasjerom på hele 766 liter, noe som høres temmelig ekstremt ut.

Hemmeligheten er naturligvis at dette teknisk sett er en varebil. Baksetene er borte, og vi mistenker produsenten for å måle lastevolumet opp til taket - der vi normalt måler opp til hattehyllen.

Maks nyttelast er begrenset til 195 kilo. Uansett - her bør det være mer enn nok plass og kapasitet for både håndverkeren og pizzabudet, som vi antar er viktige målgruppe for kjøretøyet.

Foto: Ari Motors

Moderate ytelser

Mini-elbiler er ikke noe nytt, men de fleste initiativene er kinesiske. Ari 902 er derimot tysk. Produsenten Ari Motors har allerede lang erfaring fra produksjon av blant annet elektriske mopeder og mopedbiler.

Ari 902 har det mest grunnleggende utstyret man bør forvente av en bil i 2023, som ABS-bremser, kollisjonsputer og ryggekamera. Førerstøttesystemer og soltak fås som ekstrautstyr.

De øvrige spesifikasjonene er temmelig jordnære: Motoren yter ikke mer enn 20 hestekrefter, toppfarten er 90 kilometer i timen og batteriet på 9,5 kWh skal holde til rundt 110 kilometer mellom hver lading. Du kan riktig nok få bilen med større batteri og nærmest doble rekkevidden, mot et pristillegg på 22.500 kroner.

Det bringer oss over på prisen på mini-bilen: 13.990 euro, som tilsvarer 160.000 norske kroner etter dagens svake kronekurs.

Ari Motors sier de har utviklet modellen spesielt for europeiske byer, og kanskje er det nettopp småskala varetransport som kanskje blir det mest interessante bruksområdet.

Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at bilen kommer til Norge, men om du vil lese mer om bilen, finner du mer informasjon hos produsenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.