Kjøpe ny elbil

Tysk rapport: Dette vil bremse bilproduksjonen i lang tid

Neppe normale tilstander på en god stund ennå, ifølge tysk rapport.

DATAMASKIN PÅ HJUL: Moderne biler omtales ofte som datamaskiner på hjul. Og når det er mangel på databrikker, blir det fort stopp i produksjonen. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
DATAMASKIN PÅ HJUL: Moderne biler omtales ofte som datamaskiner på hjul. Og når det er mangel på databrikker, blir det fort stopp i produksjonen. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

De siste par årene har det vært mange utfordringer for bilindustrien. Pandemi, krig og ikke minst databrikkemangel, har vært gjengangere når bilprodusentene skal forklare hvorfor det tar så lang tid fra du bestiller din nye elbil, til du kan sette deg inn i den og kjøre av gårde.

Og ting tyder på at det fortsatt er en stund igjen før tilstanden normaliseres. Mangelen på databrikker fører til at bilproduksjonen i Tyskland bremses iallfall til 2024, heter det i en tysk rapport.

I dag tar det seks måneder fra databrikker blir bestilt til de blir levert, noe som er dobbelt så lang tid som normalt, heter det i rapporten til rådgivningsfirmaet Alix Partners.

Det blir behov for stadig flere databrikker i moderne biler på grunn av økende digitalisering, men produsentene av databrikker holder igjen på produksjonen fordi de frykter resesjon.

Fortjenesten fra databrikker til biler er 11 prosent lavere enn databrikker til forbrukselektronikk eller til industrikunder. For produsentene er bilindustrien en liten kunde, med bare 6–10 prosent av global kapasitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.