Tesla fra Tyskland

Tyskbygde Teslaer straks i Norge

Produksjonen er i gang, de første bilene er allerede på vei ut til tyske kunder

FERDIGE: Her ruller de første tyskbygde Tesla Model Y Performance ut fra fabrikken i Berlin. Foto: Tesla
FERDIGE: Her ruller de første tyskbygde Tesla Model Y Performance ut fra fabrikken i Berlin. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Det har tatt sin tid, men tirsdag rullet endelig de første tyskbygde Tesla Model Y Performance ut fra Gigafactory Berlin-Brandenburg. I første omgang er det snakk om 30 biler, som alle skal til kunder i Tyskland, opplyser Tesla i en pressemelding.

Men dersom du har en Model Y Performance i bestilling, er det ikke sikkert du behøver å vente så lenge: Allerede innen utgangen av mars, vil de første tyskbygde Tesla-ene rulle inn i Norge.

Fortsetter etter videoen

Denne Tesla-funksjonen har sine fordeler! Video: Øivind Lie Jacobsen / Elbil24 Vis mer

Halv million biler årlig

Gigafactory Berlin-Brandenburg er den første Tesla-fabrikken utenfor USA og Kina, og det enorme anlegget er på mer enn 227.000 kvadratmeter. Her skal det produseres biler, battericeller, batterier, elektriske motorer, plastdeler, seter, aksler og mye mer.

Når anlegget er helt ferdig, skal det ha en produksjonskapasitet på en halv million biler i året og 50 GWt batteriproduksjon. Når alle enheter er i drift, vil anlegget sysselsette rundt 12.000 mennesker.

AUTOMATISERT: En svært stor del av konstruksjonen utføres av roboter. Foto: Tesla
AUTOMATISERT: En svært stor del av konstruksjonen utføres av roboter. Foto: Tesla Vis mer

Kort leveringstid

Det er imidlertid en stund til anlegget er i full drift. For øyeblikket er rundt 3000 arbeidere i sving med å produsere Tesla Model Y, i første omgang kun Performance-utgaven.

Denne har drift på fire hjul, akselererer fra 0-100 på 3,7 sekunder, og har en topphastighet på 250 kilometer i timen. Rekkevidden er på 514 kilometer målt etter WLTP-standarden.

Prisene starter på 589.900 kroner. Performance-utgaven er ikke berørt av prisoppgangen den siste tiden.

Og i motsetning til mange av sine konkurrenter, lover Tesla kort leveringstid. De som bestiller bil nå, kan ha en tyskprodusert bil allerede i løpet av april måned, skriver selskapet i pressemeldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.