Elbil-markedet

Tyskland nekter: EU utsetter vedtak om fossilforbud

EU utsetter avstemmingen om et forslag om å forby produksjon og salg av nye biler med forbrenningsmotor etter 2035. Det skjer etter motstand fra Tyskland og Italia.

Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

EUs medlemsland vil i god tid komme tilbake til dette, heter det i en kunngjøring fra det svenske EU-presidentskapet.

Avstemningen om forslaget skulle etter planen ha vært holdt tirsdag, og det ble ansett for å være en formalitet ettersom EU-parlamentet og medlemslandene kom fram til enighet i oktober.

I siste liten slår imidlertid Tyskland og Italia retrett.

Fortsetter etter videoen

SMART: På Mercedes EQS får du ikke åpnet panseret. Så hvordan får du fylt på spylervæske? Video: Elbil24.no Vis mer

Tyskland mener det bør gjøres unntak for biler med forbrenningsmotor som benytter syntetisk drivstoff produsert ved hjelp av fornybar energi, og som dermed ikke fører til utslipp av skadelige klimagasser.

EU-kommisjonen har ikke åpnet for et slikt unntak, og Tyskland vil derfor ikke støtte forslaget som innebærer forbud, opplyste transportminister Volker Wissing tidligere i uka.

Italia, som i likhet med Tyskland har en stor bilindustri, vil også si nei til forslaget, opplyste landets minister for miljø og energisikkerhet Gilberto Pichetto Fratin tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.