Uber selger selvkjørende-satsing

Uber selger grenen av selskapet som utvikler teknologi for selvkjørende biler. 0ppstartsbedriften Aurora, som også utvikler robotbiler, er kjøper.

SOLGT: Uber kvitter seg med divisjonen som jobber med selvkjørende biler. Foto: NTB
SOLGT: Uber kvitter seg med divisjonen som jobber med selvkjørende biler. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24:) Som en del av salget, investerer Uber også drøyt 3,5 milliarder kroner i Aurora. Aurora får samtidig tilgang til Uber-plattformen som en strategisk partner.

Ubers medgrunnlegger Travis Kalanick arbeidet for at selskapet skulle utvikle egen teknologi for selvkjørende biler da han var toppsjef, og han hentet inn utvikleren Anthony Levandowski fra Googles robotbilprosjekt som leder for prosjektet.

KJØRER SELV: Se hvordan Volkswagens nye ID.3 kan styre pedalene selv. Video: Fred Magne Skillebæk / Elbil24.no Vis mer

Levandowski ble senere tiltalt for å ha stjålet forretningshemmeligheter. Etter en lang prosess i retten, ble Levandowski sparket og Uber måtte forplikte seg til å ikke benytte seg av Google-teknologi.

Ubers selvkjørende bil var i mars 2018 ansvarlig for den eneste dødsulykken med en robotbil til nå. Uber-sjef Dara Khosrowski, som tok over i 2017, har kuttet i flere av Ubers satsinger for å spare penger, men hadde til nå spart utviklingen av robotbilene.

Selskapet har blitt hardt rammet av koronapandemien og endte med et underskudd på 9,6 milliarder kroner i forrige kvartal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.