MG4 Xpower

Under fire sekunder til under 400.000

Sjelden har du fått mer krutt for penga.

KVIKK: Ingen biler gir deg så rask akselerasjon til samme pris som MG4 Xpower. Foto: MG
KVIKK: Ingen biler gir deg så rask akselerasjon til samme pris som MG4 Xpower. Foto: MG Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Om vi ser på totalsalget per produsent i Norge, er det MG som av de kinesiske produsentene har solgt flest elbiler i Norge (om vi ser bort fra Volvo og Polestar), med tett oppunder 13.000 registrerte biler.

Det er riktignok modellen ZS EV som har vært den mest populære, og også modellen Marvel R er registert i flere eksemplarer enn MG4, som nå kommer i to nye utgaver.

435 hestekrefter

Som navnet gir et tydelig hint om, er det først og fremst motorkraften som er oppgradert i MG4 XPower. Den har rett og slett fått en motor ektra og trekker dermed på alle fire. Totaleffekten er på 435 hestekrefter, og 0–100-spurten skal gå på imponerende 3,8 sekunder.

MG4 Xpower. Foto: MG
MG4 Xpower. Foto: MG Vis mer

Imponerende særlig når bilen får en innstegspris på 395.900 kroner. Ingen andre elbiler kan skilte med så rask akselerasjon til samme pris.

Det nærmeste vi kommer er kommende Volvo EX30, som med firehjulstrekk klarer 0–100 på 3,6 sekunder til en pris fra 412.000 kroner.

Batteriet er fremdeles på 64 kWh, med mulighet for inntil 140 kW ladeeffekt på hurtiglader. Oppgitt WLTP-rekkevidde er på 385 km, og maksfarten er 200 km/t.

XPower-modellen har også sportspedaler og 18" lettmetallsfelger med sportskalipere. Bremsene skal være oppgraderte fra den vanlige modellen, og understellet gjort 25 prosent stivere. Differensialsperre på bakhjulene er på plass for å sikre grep ut av svinger.

Lengre rekkevidde

Om du heller prioriterer rekkevidde over fart og spenning, finnes det nok en ny utgave av MG4. Den har fått navnet MG4 Trophy Extended Range og får en oppgitt WLTP-rekkevidde på 520 kilometer; det med et større batteri på 77 kWh.

MG4 Trophy extended range. Foto: MG
MG4 Trophy extended range. Foto: MG Vis mer

Den er strengt tatt ingen sinke den heller, med en oppgitt 0–100-tid på 6,5 sekunder. Det var en ganske anstendig tid for bare noen år siden og nesten halvannet sekund raskere enn den eksisterende MG4-modellen. Det forklares med 46 ekstra hestekrefter under panseret (250 hk) og en økning fra 250 til 350 Nm dreiemoment.

Med en startpris på 379.000 kroner utfordrer den nye Hyundai Kona med tanke på rekkevidde versus pris, som også leverer rett nord for 50 mil til omtrent samme prislapp.

God garanti

De nye modellene kan bestilles nå og kan sannsynligvis leveres innen utgangen av året.

I Forbrukerrådets siste vurdering av bilgarantier kom MG på andreplass og tilbyr 7 år/150.000 km nybilgaranti.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.