Skuffende resultater:

Under én av tre vurderer elbil

Færre enn én av tre nordmenn vurderer å kjøpe elbil som sin neste bil, viser en ny undersøkelse. – Skuffende, mener Elbilforeningen.

SKUFFENDE: Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening, mener tallet burde vært høyere. Foto: Aksel Jermstad
SKUFFENDE: Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening, mener tallet burde vært høyere. Foto: Aksel Jermstad Vis mer
Publisert

(Elbil24): Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på oppdrag fra ABC Nyheter.

1.021 personer ble spurt om hva de planlegger å kjøpe ved sitt neste bilkjøp. 30 prosent oppga at de vil kjøpe elbil som sin neste bil, mens 45 prosent svarte at de planlegger kjøp av bensin-, diesel- eller hybridbil.

Norsk Elbilforening er skuffet over resultatene.

– Vi liker å skryte av at Norge har verdens beste elbilsatsing. Derfor er det litt skuffende at ikke enda flere vurderer å velge elbil. Jeg tror det er mange som ikke har fått med seg hvor billig vedlikehold og drift av elbil er, sier kommunikasjonssjef Unni Berge i Norsk Elbilforening.

I Nord-Norge svarte kun 15 prosent at de vil erstatte bilen med elbil, mens på Vestlandet, Østlandet og Sørlandet svarte henholdsvis 35, 33 og 32 prosent at de vurderer elbil ved neste bilkjøp.

I hovedstaden svarte 40 prosent at de ikke eier bil, et godt stykke over landsgjennomsnittet på 19 prosent.

Tallene i denne undersøkelsen kommer rett etter at registreringsstatistikken for oktober ble presentert. Den viste til en nedgang på 22,2 prosent, mot samme måned året før. Dette er første gang man ser et lavere antall registrerte elbiler, sammenlignet med samme måned året før.

Nå er det likevel enkle forklaringer på nedgangen i oktober, men en generell lavere interesse for å kjøpe elbil, slik den nevnte undersøkelsen påpeker, er langt mer skremmende for veien videre mot et totalsalg av nullutslippbiler i 2025.

I 2020 kommer det minst 28 nye fullelektriske modeller, og året er ventet å bi det store gjennombruddsåret for elbiler. Så gjenstår det å se om kundene innfrir spådommene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.