Bilforsikring:

Unngå denne kilometer-tabben

Bommer du på kjørelengden i forsikringen din, kan det få konsekvenser.

- Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du drar på sommerferie. Foto: NTB scanpix.
- Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du drar på sommerferie. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Flere enn vanlig kommer til å bruke bilen på sommerferien i år. Elbil24 skrev nylig om viktigheten av å ha riktig lufttrykk i dekkene og at det kan spare deg penger i løpet av en lang bilferie.

Nå kommer NAF med nok et nyttig tips til bileiere:

- Skal du ut på norgesferie, må du sjekke om du har nok kilometer i kjørelengde på forsikringen din, sier rådgiver Nils Sødal i NAF.

- Ta kontakt

Alle har avtalt en kjørelengde med forsikringsselskapet sitt og du har trolig valgt den som passer best til din egen årlige kjørelengde.

Kjører du over det du har avtalt, kan det få konsekvenser om du er uheldig og trenger å bruke forsikringen.

- Bruker du vanligvis ikke bilen i sommerferien, er det fort gjort at du kommer til å kjøre lenger enn det du har avtalt i år, sier Sødal.

- Da bør du regne inn det du tror du kommer til å kjøre i ferien og ta kontakt med forsikringsselskapet for å få oppjustert kilometerlengden din, fortsetter han.

Kan få konsekvens for garantien

De som har en bil som er i garantiperioden, bør også tenke på kilometerstanden.

Varigheten på garantien på biler settes ut i fra antall år eller antall kilometer bilen har kjørt. Det vanligste er fem åreller 100 000 kilometer. Noen bilmerker - spesielt nyere elbiler - har både lenger tid og kilometer kjørt.

- Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du drar på sommerferie, rådgir Sødal.

Ta service før ferien

Det er viktig å følge bilens serviceprogram. Særlig om bilen fremdeles er i garanti-perioden.

Hvis du ser at årets sommerferie gjør at du kommer til å kjøre over kjørelengden på når du må ha service, er det lurt å ta service på bilen før du legger ut på ferien.

- Er bilen innenfor garanti-tiden, er det mye enklere å få gjennom krav senere om du har vært nøye med å gjennomføre service-programmet, avslutter Sødal.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.