Bulket bil

Ut mot dem som stikker av: - Dette er overhodet ikke greit

Flest unge mellom 18 og 29 år har småbulket uten å si fra til eieren av bilen de krasjet med.

- Hvert år finner folk bilen sin med bulker og skader som på bildet, uten lapp fra den som har vært borti, sier Roger Ytre-Hauge. De yngste stikker oftest av. Foto: Frende Forsikring.
- Hvert år finner folk bilen sin med bulker og skader som på bildet, uten lapp fra den som har vært borti, sier Roger Ytre-Hauge. De yngste stikker oftest av. Foto: Frende Forsikring. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - Dette tyder på at de yngste har noen holdningsproblemer de bør ta tak, sier fagsjef Roger Ytre-Hauge på motor i Frende Forsikring.

Ytre-Hauge viser til det på landsbasis i gjennomsnitt er 5 prosent som innrømmer å ha stukket av etter småbulking. I aldersgruppen 18-29 år er det 12 prosent som svarer det samme - altså mer enn dobbelt så mange.

Tallene kommer fram i en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende - presentert i en pressemelding.

- Halvparten av de unge bulkerne vet at de bulket en annen bil før de valgte å stikke av. Den andre halvparten tror de krasjet, men gadd ikke å stoppe for å gi beskjed. Det er overhodet ikke greit, sier Ytre-Hauge.

Lar andre ta regningen

Typiske uhell, der noen er borti bilen og stikker av, skjer på parkeringsplasser og kjøpesentre.

- Selv om ulykkene virker små og du tror bulken eller ripa er liten, kan du ikke bare stikke av, sier Ytre-Hauge - og legger til:

- Det er uansvarlig å legge igjen regningen til den du har krasjet med. Dette koster ikke småpenger.

GJØR SJEKKEN: Ikke legg om til sommerhjul før du har sjekket dette. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer

13.300 kroner per ulykke

I fjor var det nesten 150.000 ulykker etter rygging eller påkjørsler av parkerte kjøretøy med norske personbiler.

Disse kostet nesten to milliarder kroner for forsikringsselskapene.

- Det er et snitt på 13.300 kroner per ulykke. Det er slett ikke slik at småbulking ikke koster noe særlig. Det er helt greit å være uheldig, men det er ikke greit å stikke av fra ansvaret, sier Ytre-Hauge.

50-åringene går foran

Det er 50-åringene som er mest troende til å gi beskjed hvis de smeller inn i bilen din. Der er det bare to prosent som sier at de ikke har gitt beskjed etter en bulkeulykke.

Det er godt nytt for dem som rammes. Det er utrolig surt å finne den parkerte bilen din med bulk, men ingen lapp på ruta.

Og så er spørsmålet hva som dekkes av forsikringen og ikke.

- Har du kasko er skaden dekket, sier Ytre-Hauge i Frende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.