Vil ha ny bensin- og dieselavgift:

Utreder ny avgift for bensin- og dieselbiler

Bilister kan bli nødt til å betale en ekstra avgift på toppen av bompengene.

Dette bildet er tatt i Schweigaardsgate innenfor Ring 1 i Oslo sentrum. Her kan fossilbiler bli pålagt en ny avgift. Foto: Berit Roald / NTB
Dette bildet er tatt i Schweigaardsgate innenfor Ring 1 i Oslo sentrum. Her kan fossilbiler bli pålagt en ny avgift. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Byrådet i Oslo har satt i gang utredning av en ny avgift for bensin- og dieselbiler som kjører inn i deler av Oslo – i tillegg til bompenger. Det melder NRK.

Avgiften utredes som et alternativ til forslaget om å opprette en sone fri for fossilbiler i Oslo sentrum.

I Oslo var byrådets mål et forbud mot fossilbiler innenfor Ring 1 allerede i år og innenfor Ring 2 i 2026.

I fjor høst slo imidlertid Statens vegvesen fast at et slikt forbud ikke er mulig innenfor dagens lovverk. Etter flere runder med staten har byrådet nå bedt Bymiljøetaten om å utrede en avgift som en plan B.

- Dette endrer ikke at det primære målet skal være nullutslippssone, men åpner for at en betalingsløsning kan være et skritt på veien dersom dette kan gi raskere innføring eller andre relevante fordeler, heter det i oppdragsbrevet fra byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.