Byd passerte 3 millioner elbiler

Utrolige tall: Ingen annen elbil-produsent kan måle seg

Det siste halvåret har Byd produsert 1 million elbiler. Det er flest i verden.

TANG: Byd Tang er blant nykommerne fra Kina som er solgt i flest eksemplarer her til lands. Nå kommer også søsknene Han og Atto3 på norske veier. Foto: Elbil24
TANG: Byd Tang er blant nykommerne fra Kina som er solgt i flest eksemplarer her til lands. Nå kommer også søsknene Han og Atto3 på norske veier. Foto: Elbil24 Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Elbil-produsenten Byd har opplevd stor vekst de siste årene. For halvannet år siden markerte selskapet at de hadde passert 1 million produserte elbiler. For et halvt år siden hadde Byd også rundet 2 millioner elektrifiserte biler.

Nå er nok en milepæl nådd. Denne uken kunngjorde Byd - eller Build Your Dreams som de tre bokstavene faktisk står for - at de nå har produsert tre millioner elbiler.

Det betyr at selskapet har produsert 1 million elbiler bare de siste seks månedene. Dette er et tempo og et antall ingen andre elbil-produsenter kan måle seg med.

Sluttet med fossilbiler

Tidligere i år stanset Byd all produksjon av konvensjonelle fossile drivlinjer, og la med det grunnlaget for en økning i produksjonen av elbiler.

3 millioner-milepælen ble markert med en seremoni på Byd sitt hovedkontor onsdag. Byd-president Wang Chuanfu benyttet anledningen til å fremheve selskapets teknologiske visjoner.

- For å håndtere den elektriske utviklingen og de stadig skiftende forbrukstrendene i fremtiden, vil Byd fortsette å fokusere på vitenskapelig og teknisk innovasjon. I tillegg vil vi fortsette å utvikle ledende teknologier og diversifiserte produkter, Chuanfu.

  • Har du sett denne?
STOR SUV: EX90 kan bestilles allerede i dag, men det er en god stund til de første bilene leveres til norske kunder. Foto: Volvo Vis mer

Utvider i Norge

Byd er den største elbil-produsenten og det tredje mest verdifulle bilmerket i verden. Det kinesiske selskapet produserer også batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren.

I Europa har Norge og importøren RSA vært pilotland for Byd personbiler. Byd Tang er registrert i over 2600 eksemplarer i Norge og gjorde et solid inntrykk i Elbil24s trippeltest med Nio ES8 og Hongqi E-HS9:

Denne høsten går Byd for fullt inn i resten av Europa. Samtidig lanseres to spennende nykommere:

Byd Han lover luksus til folk flest og Elbil24 har omtalt bilen som en ypperlig mulighet til å få biff til pølsepris.

Byd Atto 3 er en kompakt SUV det ble solgt 500 eksemplarer av i løpet av én uke og som loves levert før nyttår.

Salgssjef Simen Wøien Christensen i Byd Norge mener selskapet er i ferd med å etablere seg som en solid aktør på det norske markedet:

- Som verdens største elbil-produsent med ledende kompetanse innen sikkerhet og batteriteknologi, opplever mange Byd som et trygt og sikkert bilkjøp. Vi tror mye av grunnen til suksessen det siste året skyldes sterke spesifikasjoner og innovativ batteriteknologi kombinert med god tilstedeværelse i hele landet, sier Christensen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.