Utrykningspolitiet ber om tydeligere mobilregler

Kan gå mot endringer i forskriften.

STORE ENDRINGER: Forskriftene ble laget i en tid lenge før Snapchat og Spotify. Illustrasjonsfoto: Elbil24.no
STORE ENDRINGER: Forskriftene ble laget i en tid lenge før Snapchat og Spotify. Illustrasjonsfoto: Elbil24.no Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24)

Utrykningspolitiet har bedt om tydeligere regler om mobilbruk i trafikken. Samferdselsdepartementet opplyser at de vurderer mulige endringer i forskriften.

– Vi har meddelt til Samferdselsdepartementet at forskriften er noe utdatert grunnet den teknologiske utviklingen og at det er noen tolkningsutfordringer.

Det opplyser leder i Utrykningspolitiets (UP) nasjonale avdeling for fag- og metode, Olav Markussen til Adresseavisen.

– Det er et ønske fra UP at forskriften revideres for å bli klarere, og dermed enklere å forholde seg til i kontrollsammenheng, skriver han til avisen.

I hovedtrekk går det på at bruksområdet og bruksmåten for mobiltelefon er blitt betydelig utvidet. Når det gjelder tolkningen av reglene, er det særlig definisjonen av bruk, altså betjening av mobiltelefonens funksjoner, som er utfordrende, skriver Markussen.

1. februar økte bøtesatsene for mobilbruk i bil fra 7450 kroner og tre prikker i førerkortet, til 9700 kroner og tre prikker. Økningen kom som et resultat av Samferdselsdepartementets høringsforslag fra i høst.

Samferdselsdepartementet opplyser til avisen at de jobber med å vurdere endringer i reglene

– Departementet har satt i gang et arbeid der det vurderes mulige endringer i forskriften. Vi er ikke ferdig med vurderingsarbeidet ennå, og det er vanskelig å anslå når dette fullføres.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.