Dekkskift 2021

Utsetter fristen for dekkskift

Statens Vegvesen har utsatt fristen over hele landet.

PIGGDEKK: Du bør skifte så snart det er forsvarlig, men får utsatt fristen på grunn av coronakrisen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PIGGDEKK: Du bør skifte så snart det er forsvarlig, men får utsatt fristen på grunn av coronakrisen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Statens vegvesen utsetter fristen med å ta av piggdekkene på bilen. Nå kan du ha piggene ute ut april over hele landet.

Selv om fristen er utsatt oppfordrer Vegvesenet folk til å skifte ut piggdekkene så raskt som mulig, men ser at det er flere praktiske coronautfordringer.

– Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Lutnæs håper den nye fristen ikke gjør at folk venter lenger enn nødvendig med å fjerne piggene.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veien lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

De vanlige reglene sier at piggdekkene skal av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge, mens fristen i Nord-Norge er innen 1. mai. Nå kan man helt lovlig kjøre med piggdekk over hele landet ut april.

Også i fjor ga Vegvesenet en tilsvarende coronautsettelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.