Dekkskift 2021

Utsetter fristen for dekkskift

Statens Vegvesen har utsatt fristen over hele landet.

PIGGDEKK: Du bør skifte så snart det er forsvarlig, men får utsatt fristen på grunn av coronakrisen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PIGGDEKK: Du bør skifte så snart det er forsvarlig, men får utsatt fristen på grunn av coronakrisen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Statens vegvesen utsetter fristen med å ta av piggdekkene på bilen. Nå kan du ha piggene ute ut april over hele landet.

Selv om fristen er utsatt oppfordrer Vegvesenet folk til å skifte ut piggdekkene så raskt som mulig, men ser at det er flere praktiske coronautfordringer.

– Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Lutnæs håper den nye fristen ikke gjør at folk venter lenger enn nødvendig med å fjerne piggene.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veien lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

De vanlige reglene sier at piggdekkene skal av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge, mens fristen i Nord-Norge er innen 1. mai. Nå kan man helt lovlig kjøre med piggdekk over hele landet ut april.

Også i fjor ga Vegvesenet en tilsvarende coronautsettelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer