Statens vegvesen:

Utsetter fristen for EU-kontroll

Statens vegvesen ønsker å minimere ulempene for de som skal på EU-kontroll i ukene framover.

UTSETTELSE: Alle med frist mellom 13. mars og 30. april får utsettelse. Foto: Fred Magne Skillebæk
UTSETTELSE: Alle med frist mellom 13. mars og 30. april får utsettelse. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24): En rekke verksteder vil få redusert kapasitet fremover, for åtte av ti verksteder regner med permisjoner i den kommende tiden, melder Bilbransje24.

Om du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du nå få to måneders utsatt frist.

- Vi er klar over at flere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig for bileiere der ute, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Har du allerede hatt bilen din inne til kontroll og fått en såkalt 3-feil, vil du ikke få ny frist. Bilen din har da trafikkfarlig feil og bruksforbud.

Ta kontrollen nå om du kan

Det er om lag 187 000 kjøretøy som har godkjenningsfrist i perioden 13. mars og ut april.

- Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover, med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det, sier Dreyer.

Om du får bilen din EU-kontrollert mer enn to måneder før fristen, vil datoen for kontrollen være utgangspunktet for beregning av ny frist. Etter at en vanlig personbil blir godkjent, vil neste frist da bli to år fra tidspunktet bilen ble kontrollert.

Du kan sjekke fristen for når bilen din må være godkjent i EU-kontroll her.

Biler som har bruksforbud som følge av overgått frist, vil ikke miste skiltene i en eventuell kontroll langs veien så lenge helsemyndighetenes strenge tilrådninger om karantene osv. gjelder. Husk at du uansett alltid har plikt til å vurdere om kjøretøyet er forsvarlig å kjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.