Avlyser billansering:

Utsetter lansering av Nissan Leaf

Utgaven med lang rekkevidde skulle blitt lansert denne uka, og Elbil24 skulle vært der. Nå er den utsatt.

UTSATT: Nissan utsetter lansering av ny Leaf med høyere ytelse på grunn av skandale. Foto: Nissan
UTSATT: Nissan utsetter lansering av ny Leaf med høyere ytelse på grunn av skandale. Foto: Nissan Vis mer
Publisert

(Elbil24): Nissan sin nye Leaf med lengre rekkevidde skulle opprinnelig blitt lansert denne uka.

Den nye versjonen, etter sigende med et batteri på rundt 60-64 kWh, skulle blitt vist på en motormesse i LA, men ifølge insideevs.com har bilprodusenten valgt å utsette.

Ifølge nettstedet skal ikke årsaken ha noe med selve produksjonen å gjøre, men en pågående skandale for en av toppsjefene i Nissan.

Skandale i Nissan

Tidligere denne måneden ble tidligere styreleder i Nissan, Carlos Ghosn, arrestert for økonomiske lovbrudd.

Ghosn er foreløpig holdt i varetekt i Tokyo etter anklager om blant annet å ha underrapportert egen inntekt i flere år.

Flere kilder mener også at han, under finanskrisen i 2008, flyttet personlige investeringer over på bilprodusenten for å unngå personlige tap.

Goshn blir sett på som Leaf'ens far, og flere kilder mener den nylige arrestasjonen er grunnen til at lanseringen nå er utsatt.

Ifølge insideevs.com har en talsperson langt på vei innrømmet dette, ved å si at de har utsatt planene for å sikre at bilen blir presentert på et tidspunkt der den får eksponeringen den fortjener.

De har derfor også utsatt visningen av bilen både i Yokohama, og i Amsterdam, der Elbil24 skulle vært for å se bilen.

Lengre rekkevidde

Den nye utgaven av Leaf skal få betydelig lengre rekkevidde enn dagens, som har et 40 kWh batteri. Det ryktes at den nye skal ha et batteri i størrelsesorden 60 - 64 kWh. Den eksakte kapasiteten skulle offentliggjøres på de nevnte arrangementene.

Rekkevidde er derfor heller ikke kjent, men det må antas at det blir i samme område som biler med tilsvarende batteripakke - Hyundai Kona, elektriske Kia Niro og tilsvarende. Det er også spekulasjoner om at bilen skal ha 100 kW-hurtiglading og nye LG Chem-battericeller.

Når Nissan nå faktisk vil vise fram sin nye bil er usikkert, men Elbil24 kommer tilbake med både bilder og anmeldelser så raskt det lar seg gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.