Utsetter produksjonen av Volvo EX90 og Polestar 3

Kommer ikke i gang i år likevel, melder selskapene.

Volvo viste nylig fram sitt kommende elektriske flaggskip EX90, og Elbil24 var naturligvis til stede. Bli med på forhåndstitt i videoen over! Video: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

De to elektriske flaggskipene Volvo EX90 og Polestar 3 skal bygges på samme plattform, og begge biler skulle etter planen gå i produksjon og leveres ut til de første kundene i år.

Nå melder begge bilprodusentene at produksjonen utsettes til neste år.

STORBIL: Volvo EX90 får sju seter som standard, og omtales av bilprodusenten som den sikreste Volvo gjennom tidene. Her fra lanseringen i Stockholm i fjor. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STORBIL: Volvo EX90 får sju seter som standard, og omtales av bilprodusenten som den sikreste Volvo gjennom tidene. Her fra lanseringen i Stockholm i fjor. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Kan ta et helt år

I en kort, internasjonal pressemelding skriver Volvo blant annet følgende:

«Etterspørselen etter Volvo EX90 er fortsatt høy, og for å sikre en introduksjon av bilen av høy kvalitet og for å maksimere kundefordelene fra teknologien fra dag 1, trenger Volvo Cars ekstra tid i programvareutvikling og testing og justerer den planlagte produksjonsstarten. Produksjonen forventes nå å starte i H1 2024.»

H1 betyr første halvår 2024. Det betyr at produksjonen i verste fall ikke kommer i gang før om ett år.

- Vil påvirke norske kunder

Kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Car Norway bekrefter overfor Elbil24 at dette vil påvirke leveransen av EX90 til norske kunder. Som vi meldte tidligere denne uken, er det vi her på bjerget som har forhåndsbestilt flest eksemplarer av bilen.

- Leveringstiden for norske kunder vil bli påvirket som følge av utsettelsen og vi oppdaterer kundene med ny informasjon om forventet leveringstidspunkt så snart den foreligger, sier Trosby til Elbil24.

Opprinnelig var de første eksemplarene planlagt utlevert til norske kunder i andre kvartal 2024, men den siste tiden har forventet leveringstid ligget på 18-20 måneder for nye bestillinger.

Ber kunder kontakte sin Volvo-forhandler

- Vi skulle gjerne beholdt opprinnelig leveringstidspunkt, men det er viktig for oss å sikre at kundene mottar et produkt som møter Volvos høye kvalitetsstandarder, sier han.

- Volvo EX90 vil levere et helt nytt nivå når det kommer til sikkerhet, brukeropplevelse og komfort. Når vi nå utvider perioden med kvalitetstesting før produksjonen kommer i gang, så gjør vi det for å sikre at dette skal bli en bil det virkelig er verdt å vente på.

Trosby ber kunder som har spørsmål om utsettelsen, ta kontakt med sin Volvo-forhandler eller Volvos kundesenter.

Polestar må spare penger

Polestar 3 skulle egentlig være klar for norske kunder mot slutten av dette året. Nå må også disse belage seg på å vente en god stund lenger før de kan motta bilene sine.

Polestar 3 blir en stor SUV med fem seter, potente ytelser og lang rekkevidde. Her fra lanseringen i København i fjor høst. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Polestar 3 blir en stor SUV med fem seter, potente ytelser og lang rekkevidde. Her fra lanseringen i København i fjor høst. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Fra kommunikasjonssjef Kristin Fjeld i Polestars norske avdeling får vi følgende kommentar:

– Polestar ble nylig informert om at det er behov for mer tid til endelig programvareutvikling av den nye helelektriske plattformen delt med Volvo Cars, og at produksjonsstart av Polestar 3 nå forventes i første kvartal 2024. Leveranser er estimert å starte i andre kvartal 2024, dette inkluderer også de som bestiller i dag.

Svenske elbilen.se skriver dessuten at forsinkelsen av Polestar 3 og «det makroøkonomiske miljøet som påvirker bilindustrien» er direkte årsaker til at Polestar nå har innført ansettelsesstopp og skal redusere arbeidsstokken med ti prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.