Volvo EX90

Utsolgt!

«Interessen har overgått selskapets dristigste og mest ambisiøse interne prognoser».

Elbil24 var til stede under lanseringen av EX90. I videoen får du en gjennomgang av det nye flaggskipet. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Volvo Cars har nettopp sluppet årets første kvartalsrapport, og den viser at salget har økt med 10 prosent i forhold til fjoråret.

Det som imidlertid er mest interessant å merke seg, er interessen for selskapets elbiler. Her har etterspørselen økt med hele 157 prosent.

Populær nykommer

Mye skyldes nykommer EX90, som ble mulig å bestille i fjor høst, selv om den fortsatt er et godt stykke unna levering. I Norge må de første kundene for eksempel vente til andre kvartal i 2024 før de får bilene sine.

I kvartalsrapporten kommer det fram at «interessen har overgått selskapets dristigste og mest ambisiøse interne prognoser».

Kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Car Norway bekrefter at den store interessen også gjelder i Norge.

- Salget i Norge har gått veldig bra og vi opplever stor interesse rundt EX90. Vi ser fram til å vise fram bilen til kunder og norsk presse når bilen kommer til Oslo i mai, sier han til Elbil24.

Første parti utsolgt

Forhåndssalget globalt skal ha vært så stort at den har oversteget antallet biler som er planlagt produsert i første runde.

«Som et resultat har Volvo Cars foreløpig stengt ordrebøkene, men de vil snart åpne igjen. Den sterke kunderesponsen har gitt selskapet fornyet tillit til sin strategi og veikart for fremtiden», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

EX90 er en stor og romslig SUV med inntil sju seter, og med bakkeklaring på over 20 centimeter. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EX90 er en stor og romslig SUV med inntil sju seter, og med bakkeklaring på over 20 centimeter. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Påvirker ikke salget i Norge

OPPDATERT: Ifølge Trosby påvirker ikke beslutningen salget her til lands og flere andre viktige markeder i Europa. Leveringstiden er imidlertid lang.

- Forventet levering til Norge er 4. kvartal 2024, dersom man bestiller i dag, sier han til Elbil24.

Da vi sjekket på Volvocars.no torsdag formiddag, var estimert leveringstid på 18-20 måneder, som skulle bety levering tidligst i slutten av oktober måned neste år.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.