Parkering

Vær obs! Flere hundre har fått bot de siste dagene

Her kan du sjekke om din gate blir berørt.

Husker du å sjekke bilen din minst én gang i døgnet? Foto: Steinar André Danielsen.
Husker du å sjekke bilen din minst én gang i døgnet? Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Du har sikkert sett det før - skiltinformasjonen som forteller deg at veiarbeid gjør parkeringsplasser utilgjengelige i en gitt periode.

Kanskje har du irritert deg over det, også. Enten fordi den planlagte parkeringen din går åt skogen, eller fordi du kommer tilbake til en gul lapp i frontruten.

Det hører nemlig ikke til sjeldenhetene at nordmenn overraskes av dette skiltet:

Foto: Steinar André Danielsen.
Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer

Parkering: Sjekk din gate her

Bare den siste uken har Bymiljøetaten i Oslo skrevet ut over 600 gebyrer i forbindelse med veiarbeid og snørydding, skriver Dinside.

Gebyrene gis til de bilistene som enten har oversett eller glemt den midlertidige parkering forbudt-skiltingen. Den siste tiden har hovedstaden vært rammet av mye vær og nedbør, og fjerning av is og snø er nødvendig flere steder.

Bilister oppfordres til å følge med på skiltingen i gatene én gang i døgnet og flytte bilen i tide dersom det informeres om veiarbeid.

Her kan du sjekke om din foretrukne parkeringsgate vil bli ryddet for snø:

Vi har prøvekjørt det Volvo håper blir deres neste storselger – se hvor enkelt bilen parkerer uten at vi trenger å gjøre noe. Vis mer

Så dyr er bota

Om du skulle overse, glemme eller gi f**n i parkering forbudt-skiltingen, vil du straffes med et gebyr på 900 kroner.

Mange Oslo-boere har kjøpt årlig beboerparkering og disse skal ha fått SMS fra Oslo kommune med beskjed om å sjekke når deres gate blir ryddet for snø og is.

Når du først skal parkere bilen din et annet sted, kan det være lurt å være obs på oppmerkingen i asfalten. Også her kan du straffes med bot om du er unøyaktig. Det fikk Laila smertelig erfare:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.