Fart og feil last

Vær obs: Nå får mange en skikkelig tilhenger-smekk

Sjåføren ble overrasket da han ble stoppet av politiet og bøtelagt med 9100 kroner etter å ha kjørt i 103 km/t med tilhenger på en motorvei. Han trodde han kjørte (nesten) lovlig.

KAN IKKE REGLENE: I Norge er det over 1,5 millioner tilhengere registrert, ifølge Statistisk sentralbyrå. Mange tror de nå kan kjøre i 100 km/t med henger, men har ikke fått med seg at det krever en spesiell godkjenning. Foto: Rune Korsvoll
KAN IKKE REGLENE: I Norge er det over 1,5 millioner tilhengere registrert, ifølge Statistisk sentralbyrå. Mange tror de nå kan kjøre i 100 km/t med henger, men har ikke fått med seg at det krever en spesiell godkjenning. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det er mange som har fått seg en skikkelig smekk etter å ha kjørt for fort med tilhenger den siste tiden.

I fjor ble høyeste tillatte hastighet for å kjøre med tilhenger økt fra 70 km/t til 100 km/t der fartsgrensen tillater det. Mange, som sjåføren over, tror at dette gjelder alle tilhengere. Slik er det ikke.

Det stilles helt spesielle krav for å kunne kjøre så fort – både til tilhengeren og bilen som trekker hengeren. Det er med andre ord ikke fritt fram å kjøre i 100 km/t.

Slik får du tilhengeren godkjent

For det første kreves det en sertifisering av tilhengeren – en såkalt «Tempo 100 godkjenning». For å få denne må tilhengeren godkjennes hos Statens vegvesen.

Du må framlegge dokumentasjon fra fabrikanten på at tilhengeren er konstruert for å kunne kjøre så fort.

Det betyr at den må ha bremser, støtdempere og eventuelt en stabilisator på kopling mellom henger og bil.

Tilhengeren kan heller ikke ha dekk som er eldre enn seks år - og dekkene må ha hastighetskode på 120 km/t eller mer.

Må EU-godkjennes

Er tilhengeren eldre enn fire år, må den ha en godkjent EU-kontroll før du kan bestille time for godkjenning. Tilhengere som har «Tempo 100 godkjenning» må dessuten inn til EU-kontroll hvert andre år.

Når tilhengeren er godkjent for Tempo 100, skal den ha et klistremerke bak som viser dette.

Bilen som trekker tilhengeren kan ikke ha en totalvekt som er høyere enn 3500 kilo. Dermed er det kun et fåtall tilhengere som tilfredsstiller alle disse kravene og kan kjøres i 100 km/t.

Kjører du med en tilhenger som ikke har «Tempo 100 godkjenning», kan du ikke kjøre fortere enn 80 km/t, selv om fartsgrensen på veien er høyere.

MÅ HA DETTE: Vil du kjøre i 100 km/t, må tilhengeren først godkjennes av Biltilsynet. Den må dessuten ha et slikt merke bak. Foto: Statens vegvesen
MÅ HA DETTE: Vil du kjøre i 100 km/t, må tilhengeren først godkjennes av Biltilsynet. Den må dessuten ha et slikt merke bak. Foto: Statens vegvesen Vis mer

Lett å miste lappen

Det var dette sjåføren vi nevnte innledningsvis ikke hadde fått med seg. I tillegg til den saftige boten for å kjørt 23 km/t for fort, fikk han to prikker i førerkortet.

Veien til å miste førerkortet er heller ikke veldig lang. Det ryker dersom du kjører 36 km/t for fort. Blir du tatt i 116 km/t på en motorvei med fartsgrense 110 km/t med en standard henger på slep, blir du med andre ord fotgjenger. Nettopp fordi hengeren ikke er godkjent for mer enn 80 km/t.

Lovdata har alltid en oppdatert oversikt over bøtenivået

Dårlig sikring av lasten

Det er ikke bare fart tilhenger-folket ryker på om dagen. Statens vegvesen og kontrollørene fra Biltilsynet er stadig oftere ute på veien for å sjekke kjøretøy.

Sikring av last og den tekniske tilstanden på tilhengere er ting de sjekker nøye.

I en kontroll på Øvre Romerike nylig ble 87 lette kjøretøy kontrollert. Av disse fikk 14 bruksforbud og 58 fikk skriftlige mangler.

- Det ble gitt mangler og gebyr for alt fra dårlig sikring av last, til manglende førerkort for tilhenger og ødelagt dekk. Når de fleste av de vi stopper får en reaksjon, viser det hvor målrettet kontrollene våre er. Vi konsentrerer oss om de som har feil eller mangler, sier avdelingsdirektør Kjetil Wigdel i Statens vegvesen.

KJØREFORBUD: Dårlig sikring av last er noe kontrollørene fra Statens vegvesen ofte kommer over. Da er det ofte snakk om kjøreforbud før ting er rettet opp i. Foto: Statens vegvesen
KJØREFORBUD: Dårlig sikring av last er noe kontrollørene fra Statens vegvesen ofte kommer over. Da er det ofte snakk om kjøreforbud før ting er rettet opp i. Foto: Statens vegvesen Vis mer

Vanlige tilhenger-feil

Han forteller at de feilene som oftest går igjen er at bilen eller tilhengeren er lastet med for mye vekt, at lasten ikke er forsvarlig sikret eller at bilen har feil på lysene. Også dekk som er slitt mer enn tillatt, er noe kontrollørene ofte finner.

Statens vegvesen har laget denne kalkulatoren som viser hva slags tilhenger du kan trekke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.