Norgesferie:

Vær obs på to døgn-grensa: Slik overnatter du med bil

Greske øyer er byttet ut med norsk natur. Vi hjelper deg på veien.

Kan du ha takboks på taket, kan du ha et taktelt – med et par forutsetninger. Du må selvfølgelig sjekke tillatt taklast på bilen, så bilene med lav tillat taklast kan ikke brukes med denne løsningen. (Foto: NAF).
Kan du ha takboks på taket, kan du ha et taktelt – med et par forutsetninger. Du må selvfølgelig sjekke tillatt taklast på bilen, så bilene med lav tillat taklast kan ikke brukes med denne løsningen. (Foto: NAF). Vis mer
Publisert

Norgesferien står for døren. En undersøkelse NAF har gjennomført viser at 37 prosent skal på bilferie for å oppleve landet og 38 prosent skal ha en aktiv ferie med fotturer og naturopplevelser.

- Vi har testet seks ulike løsninger for camping som du kan bruke på bilferien eller til den aktive ferien, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

- Avansert «glamping»

Allemannsretten står sterkt i Norge. Det gjør at du kan campe nær sagt hvor du vil, så lenge du viser hensyn og ikke blir lenger enn to døgn.

NAF har plukket ut seks overnattingsalternativer til bilferien. Kravet var at du kun skal trenge vanlig førerkort (Klasse B) for å frakte utstyret til overnatting.

- Mange er ikke klar over hvor mange måter du kan overnatte med bil og samtidig komme deg ut i naturen. Det er mange flere alternativer på markedet enn de tradisjonelle bobilene og campingvognene, sier Sødal.

- Alternativene spenner fra enkelt slaraffenliv i hengekøye til mer avansert «glamping» i mini-campingvogn, fortsetter han.

Disse produktene var med på testen:

  • Hengekøye med tarp og liggeunderlag
  • Telt
  • Madrass i bil
  • Camp-let
  • Taktelt
  • Mini-campingvogn
  • Sommerens tøffeste

Vil du skille deg ut i sommer er takteltet en vinner. Du er i seng på kun få minutter og kommer opp i høyden og kan nyte flott utsikt.

Du slipper også å tenke på underlaget der du parkerer. Testen bekrefter også at camp-let'en ikke har gått ut på dato, heller tvert imot, men den har fått sterk konkurranse fra mini-campingvognene som byr på luksusliv på veien.

Hengekøye og telt er rimelige alternativer

Du må ikke ut med flere titalls tusen kroner for gode campingopplevelser på norgesferien. Hengekøye og telt er gode alternativer til en langt lavere pris enn taktelt og minicampingvogn.

- Skal du i tillegg ha en aktiv ferie, passer både hengekøye og telt bedre. I bilen og på fotturen tar de langt mindre plass, avslutter Nils Sødal.

I testen var det også med et bredt spekter av praktisk utstyr så som kokeutstyr, lys og solcellelading til mobiltelefon.

- Det praktiske med mange av alternativene til overnatting, lys og kokeutstyr er at de er enkle å håndtere og tar ikke så mye plass. Da blir du mer fleksibel og kan være spontan, sier Nils Sødal

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.