Tesla mest populær:

Vanvittige tall: Slik har Tesla-bestanden eksplodert i Norge

Nå kjører det over 110.000 Tesla på norske veier. Bilparken deres vokser i rekordfart - og i disse fylkene er bilene mest populære.

Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla Model Y suste inn til en overlegen topplassering på bestselgerlisten i 2022 og holder fremdeles gasspedalen i bånn.

Hittil i 2023 er modellen registrert i over 14.200 nye eksemplarer i Norge. Det er fire ganger så mange som neste bil på listen; VW ID.4 (3500 nye).

Model Y er langt fra den eneste Tesla-modellen som selges i Norge. Den amerikanske elbilprodusenten forsyner seg grovt av kaka og etterlater kun smuler til flere av de mer tradisjonelle bilmerkene.

Voldsom Tesla-vekst

Bilbransje24 har analysert tall fra OFV og sett nærmere på utviklingen det siste året.

Fasiten er som følger: De siste 12 månedene har Tesla-bestanden vokst med 28.600 biler i Norge. Det tilsvarer en vekst på hele 35 prosent.

- Det er ingen overraskelse at et bilmerke vokser når det selger mange biler. Det spesielle med Tesla er at de har en så ung bestand at det forsvinner få biler i andre enden, sier daglig leder Per Morten Merg i Bilbransje24 til Elbil24.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

Enorm forskjell

Det er to grunner til Teslas utrolige vekst.

  • De selger flere biler enn konkurrentene. Hittil i år er hver fjerde nyregistrerte personbil i Norge en Tesla.
  • Det vrakes få Tesla. Totalt er det vraket 95.630 personbiler i Norge det siste året. Kun 203 av disse er Tesla, skriver Bilbransje24. Til sammenlikning ble det vraket over 5000 biler fra Peugeot.

Lavere salgstall og en større andel eldre biler som vrakes, er grunnen til at flere av de mer tradisjonelle bilmerkene har fått krympet personbil-bestanden i Norge det siste året. Nevnte Peugeot er ned 3900 biler totalt. Opel, Volkswagen, Ford og Toyota er ned henholdsvis 5000, 4900, 4700 og 4300 biler.

- Hva tror du om utviklingen videre?

- Det interessante med Tesla er at de stadig når nye høyder. Ikke bare i Norge, men i alle marked de er representert. Vi er forbi den perioden da folk trodde korthuset skulle falle, for det er det ingen grunn til at det skal gjøre, svarer Merg. Han fortsetter:

- Vi husker at Bobla eide en stor del av markedet. Dette går i faser. Men at Tesla i øyeblikket har et spesielt grep om markedet, er det ingen tvil om.

Fylkesoversikt: Her velger flest Tesla

Hittil i 2023 er 25 prosent av alle nyregistrerte personbiler i Norge en Tesla. På samme tid i fjor var fasiten 10 prosent.

Lurer du på hvor i Norge flest går for Tesla, kan du se Bilbransje24s fyldige oversikt nedenfor.

Kort oppsummert er det Hordaland som nå viser vei 33,7 prosent), tett etterfulgt av Oslo (29,5 prosent) og Rogaland (28,6 prosent). I disse fylkene er altså hver tredje nye bil som registreres en Tesla.

Finnmark er det fylket hvor færrest velger Tesla som ny bil, men andelen hittil i 2023 er likevel på 12,7 prosent. Det tilsvarer hver åttende nye bil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.