Skoda Enyaq:

Var aldri ment å vises nå

Den store bilmessen i Geneve er avlyst på grunn av Corona-viruset. Mange er frustrerte over å ikke få se bilen de har ventet på.

Skoda Vision iV: Produksjonsversjonen skal hete Enyaq, og mange trodde den skulle vises under den store bilmessen i Geneve, som nå er avlyst. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Tålmodighet er en dyd, sies det. Det har mange forventningsfulle kunder av de kommende elbilene fått smake på. Flere modeller var ventet å få sin debut under den nå avlyste bilmessen i Geneve, men fakta er at mange ventet uansett forgjeves.

Det gjelder blant annet de som venter på den kommende Skoda Enyaq, til nylig kjent som konseptbilen Vision iV.

Mange av de som har satt seg på reservasjonslisten hadde forventet at Geneve ville være det naturlige stedet å vise den endelige bilen, slik den blir i virkeligheten. Saken er at dette aldr er kommunisert fra Skoda sin side, og Elbil24 har i en tid visst at så ikke ville være tilfelle. Det ryktes derimot at bilen skal lanseres under et eget arrangement, og flere forhandlere har nå fortalt at dette først vil skje i mai.Dette er fortsatt i god tid før bilen kommer på norsk, en gang i november eller desember.

I samme situasjon

VW ID.4, som er tilnærmet samme bil, er basert på samme versjon av den dedikerte MEB-plattformen. Også denne er estimert på markedet omtrent samtidig. Heller ikke denne er per nå vist for offentligheten.

Mange av detaljene er likevel gjort kjent gjennom flere avsløringer underveis, og Elbil24 fikk kjøre konseptversjonen av blant anne tVision iV allerede i juni i fjor sommer. Flere avsløringer vil komme på løpende bånd i tiden som kommer, og mai er slettes ikke langt unna.

Foreløpig er ikke prisene på verken Skoda Enyaq eller VW ID.4 klare, verken en startpris eller noe annet.

Flere konkurrenter

Samtidig vet både vi og produsentene hva Tesla Model Y er priset til, det samme med Ford Mustang. Dette er to direkte konkurrenter, og både Skoda og VW vet hva de har å forholde seg til for å være konkurransedyktig.

En Tesla Model Y Long Range er priser til kr. 507.000 for full pakke, inkludert alt utstyr og 505 km rekkevidde etter WLTP-standarden.

For å få en Model Y er det foreløpig sagt at denne kommer første kvartal 2021, noe som antagelig betyr at den vil få et påslag av en eller annen grad med moms. Nye Ford Mustang vil derimot komme før nyttår, og denne er priset fra 422.000, da med batteripakke på 78 kWt, og bakhjulsdrift.

Skoda og VW vil komme med tre alternative batterialternativer, slik det alltid er sagt om MEB-plattformen. Det bør faktisk bety at bilene med minste batteripakke og tohjulsdrift bør havne rett under 400.000 kroner, dersom øvrig utstyr og tilbud er tilsvarende de to øvrige konkurrentene.

Mange av disse tingene vil være klart i løpet av de neste to månedene, og først i mai vil det altså bli full avduking av Skoda Enyaq.

VW ID.4 er det foreløpig helt stille rundt, men vi kommer tilbake så snart vi hører noe.

Her ankommer Ford Mustang norsk jord:

Her triller Ford Mustang Mach E inn på norsk jord. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.