Varsler elbil med enorm rekkevidde

Peugeot blir fullelektrisk i Europa innen 2030. Fem nye elbiler er planlagt fram til 2025.

Varsler elbil med enorm rekkevidde
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Stellantis har nettopp lettet på sløret for planene for elektrifisering av bilparken de neste årene. Planen er slik:

  • I 2023 vil alle Peugeot-modeller bli elektrifisert
  • I 2025 vil alle Peugeot-modeller finnes i en elektrisk versjon
  • I 2030 vil alle Peugeot-modeller solgt i Europa være elektriske

Fem nye før 2025

De neste to årene vil det bli lansert fem nye elbiler, E-308, E-308 SW, E-408, E-3008 og E-5008. E-3008 skal vises fram i andre halvdel i år, og her lokker Peugeot med en rekkevidde på nærmere 700 kilometer. Det vil i så fall plassere den svært høyt oppe på listen over biler med lang rekkevidde.

På det norske markedet er det Mercedes-Benz EQS som i skrivende stund byr på den lengste rekkevidden (inntil 780 kilometer). Blant nyhetene som er annonsert for 2023 og 2024, går grensen som regel på rundt 600 kilometer.

Fortsetter etter videoen

Video: Audi. Redigering: Elbil24 Vis mer

Mellomstor SUV først

Foreløpig er Peugeot sparsommelig med detaljene, men vi vet at E-3008 blir en mellomstor SUV som kommer til å konkurrere mot Skoda Enyaq, VW ID.4 og Mustang Mach-E - for å nevne noen.

Peugeot bekrefter imidlertid at E-3008 vil bli bygd på «STLA-medium», en av fire nye STLA-plattformene, som altså vil kunne huse en batteripakke på inntil 104 kWh. Vi vet videre at alle de nye elbilene vil få et helt nytt designspråk, samt nytt interiør både med tanke på plass og funksjoner.

DAGENS 3008: Peugeot 3008 er en mellomstor SUV som i dag bare eksisterer som plug-in hybrid. Vi vet foreløpig ikke hvor store endringene blir på E-3008, men vi vet litt. Foto: BOS
DAGENS 3008: Peugeot 3008 er en mellomstor SUV som i dag bare eksisterer som plug-in hybrid. Vi vet foreløpig ikke hvor store endringene blir på E-3008, men vi vet litt. Foto: BOS Vis mer

Opp mot 800 kilometer?

Etter at E-3008 har blitt vist fram, er det den større E-5008 sin tur. Elbil24 har nettopp fått bekreftet at denne også skal bygges på STLA-medium.

Peugeot har samtidig også planer om å ta i bruk den største av plattformene på fremtidige modeller, STLA-Large. Denne kan utstyres med batteripakker på inntil 118 kWh, og gi rekkevidder på inntil 800 kilometer.

Ifølge Peugeot konstrueres de nye elbilene med tanke på at de skal leve lenge (opptil 20-25 år). Mye av materialene skal kunne gjenvinnes, og det skal også være enkelt å skifte setetrekk og andre overflater for å bidra til å gi bilen et langt liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.