Vinterdekk 2022

Varsler mangel på vinterdekk til vinteren: Se hvilke du bør kjøpe NÅ

Nok en forsyningskrise er i emning. Både Naf og dekkgrossistene oppfordrer: - Kjøp vinterdekk nå, om du vet du trenger nye til vinteren.

STORTEST: Sist vinter publiserte vi en test av hele 16 vinterdekk på Elbil24. Nå er det godt tidspunkt å lese denne. Foto: Juha Kauppinen
STORTEST: Sist vinter publiserte vi en test av hele 16 vinterdekk på Elbil24. Nå er det godt tidspunkt å lese denne. Foto: Juha Kauppinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Det startet med coronapandemien, dele- og forsyningsmangel, og med krigen i Ukraina ble alt bare verre. Mange snakker allerede om «verden før og etter 2020», og det kan dessverre fortsatt være en stund til vi er tilbake til en situasjon med balanse i tilbud og etterspørsel av helt vanlige varer.

Varsler vinterdekk-manko til vinteren

Siste varegruppe på den listen, er bildekk. Som vårt søsternettsted DinSide skrev i går, vasler dekkbransjen at det kan bli vanskelig å få tak i nok vinterdekk til årets vintersesong.

Hovedårsaken er at mange dekk tilvirkes i Russland, og internasjonale sanksjoner mot landet gjør at eksporten, til blant annet Norge, har stoppet helt opp.

Utfordring på utfordring

Internasjonale dekkprodusenter som har produksjonsanlegg i Russland, jobber nå med å flytte produksjonen til andre steder, men dette tar tid. I tillegg er det problemer med råvarer, konteinere og lastekapasitet.

- Det ene avløser det andre, sier administrerende direktør Paul Oord hos dekkgrossisten Starco, til DinSide.

Han oppfordrer alle som trenger vinterdekk, om å bestille nå - og får støtte også fra Naf.

- Ikke ta sjansen på at de gamle dekkene holder en sesong til, det kan være å gamble med trafikksikkerheten, uttalte pressesjef Ingunn Handagard til Nettavisen.

Så er spørsmålet: Hvilket dekk skal du velge?

I den siste vinterdekktesten her på Elbil24, publisert i november, ble det testet 16 forskjellige dekk på både snø, is og våt vei. I tillegg ble støy og rullemotstand målt, som ikke minst er viktig for elbil-eiere.

Du finner hele testen under. Om du ikke er medlem av Elbil24 PRO ennå, kan du tegne et prøvemedlemskap på én krone og lese hele testen. Du kan si opp medlemskapet ditt når som helst, men du har mange gode grunner til å forbli medlem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.