Tesla-pris:

Varsler prisøkning

Ikke sikkert de lave Tesla-prisene varer lenge.

KAN STIGE: Tesla har allerede økt Model Y-prisen i USA. Foto: Patrick Pleul/Pool/NTB
KAN STIGE: Tesla har allerede økt Model Y-prisen i USA. Foto: Patrick Pleul/Pool/NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Bilindustrien var nærmest i sjokk da Elon Musk og Tesla over natta senket prisene kraftig på Model 3 og Model Y for et par uker siden.

Mest på Model Y; der ble prisen på innstegsmodellen senket med hele 120.000 kroner, mens long range-utgaven sank med 90.000.

La frem kvartalsresultat

Tesla la denne uka frem sitt siste kvartalsresultat for 2022. Det viste en 59 prosent økning i resultatet kontra tilsvarende kvartal året før, og selskapet har nå levert overskudd 14 kvartaler på rad.

Resultatet var imidlertid bittelitt bak forventningene fra analytikerne; 3,7 milliarder dollar versus 3,8. Det skjedde allikevel ikke stort med aksjekursen, som riktignok har blitt halvert og vel så det bare siden i høst.

Kan være på vei opp

Elon Musk åpnet telefonkonferansen for aksjonærene med å nevne en bekymring flere hadde – om etterspørselen var synkende.

Til det kunne Musk fortelle at etterspørselen nå var det dobbelte av produksjonskapasiteten.

– Etterspørselen overgår produksjonen markant, og vi gjør faktisk noen små prisøkninger som et resultat av det, skal han ha sagt senere i samtalen, ifølge Cleantechnica.

Dermed kan det bety at prisene Tesla har lagt seg på nå vil bli hevet i nær fremtid. Allerede har long range-utgaven av Model Y steget med 500 dollar (ca 5000 kroner) på Teslas amerikanske nettsider – fra $52.990 til $53.490.

Fremdeles holder den seg derfor under grensa på 55.000 dollar, som utløser mulighetene for å få tilbakeført penger fra staten, melder InsideEVs. Denne støtteordningen er på 7500 dollar (rundt 75.000 kroner) i USA.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.