Tesla-vervepremier

Venter på Tesla-hjelp: - Har aldri opplevd maken

Nå lover elbilgiganten å ta grep.

Carl Fredrik Aarø har ventet så lenge på felgene Tesla skylder ham, at han til slutt ikke så noen annen utvei enn å betale selv. Foto: Privat.
Carl Fredrik Aarø har ventet så lenge på felgene Tesla skylder ham, at han til slutt ikke så noen annen utvei enn å betale selv. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): - Det er helt utrolig at en stor bedrift benytter seg av vervekampanjer de ikke klarer å følge opp. Det er en skandale å tilby folk premier de ikke får.

Slik ordla Odd Hagen seg da Elbil24 nylig tok en prat med den mangeårige Tesla-eieren. Hagen eier en Tesla Model S og har sett seg lei av at elbilgiganten ikke gir ham vervepremien han har krav på.

Og Hagen er ikke alene. I den samme saken oppfordret vi andre kunder til å dele sine erfaringer.

  • Venter du på vervepremie? Eller har du fått din premie etter lang ventetid? Registrer deg i bunnen av artikkelen!

Ventet i flere år

20 bileiere oppgir at de ikke har fått det de er lovet, mens seks oppgir at de måtte vente i 3-13 måneder før de fikk sin vervepremie.

Fem kunder oppgir at de fikk sin premie umiddelbart, mens to fikk avtalen innfridd etter å ha purret. Én kunde fikk sin premie etter én måned, men oppgir ikke om han purret eller ei.

Av de 17 som ikke har fått sin vervepremie, har de fleste ventet halvannet år eller mer.

Enkelte kunder har gått i tre år uten å få det de har krav på.

- Aldri opplevd maken

- Jeg har egentlig gitt opp hele Tesla. Jeg har aldri opplevd maken.

Det sier Carl Fredrik Aarø fra Øygarden til Elbil24. Aarø kjøpte en Tesla Model X i desember 2017 og vervet samtidig fire bekjente. Som takk for innsatsen lovet Tesla ham ett sett med felger, én powerwall (hjemmebatteri) og to Tesla-ladere.

To og et halvt år senere venter han fremdeles på mesteparten av premien.

- Jeg fikk endelig de to laderne etter å ha ventet i nesten to år. Men felgene og powerwallen kan jeg tydeligvis se langt etter. Det er håpløst. Jeg mener felgene har en verdi på rundt 50.000 kroner, og powerwallen må man vel ut med minst 70.000 for.

- Dermed skylder Tesla meg 120.000 kroner. Dette er ikke småpenger, sier Aarø.

Lover å rydde opp

Han viser Elbil24 dokumentasjon som bekrefter at han har krav på både felger og powerwall av Tesla. Powerwallen er faktisk dyrere enn Aarø anslår. Skal man kjøpe Teslas powerwall i dag, må man ut med totalt 81.000 kroner.

Felgene han ble lovet er av typen 22" turbine black wheels. Det er vanskelig å anslå eksakt verdi på felgene da de oftest selges privat, men 50.000 kroner virker å være et fornuftig prisanslag.

- Hvis det er noen som ikke har fått det de er lovet, må de kontakte oss. Kundesenteret er det enkleste i disse tider. Så vil vi se nærmere på enkelthendelser. Vil vil jobbe for å rydde opp i dette, sa Tesla-pressesjef Even Sandvold Roland til Elbil24 for et par uker siden.

- Kontakt oss her

Når vi igjen tar kontakt med Tesla Norge og forklarer situasjonen til Aarø, forteller Roland at de nå har en bedre plan for å rydde opp i rotet.

- De aller fleste sakene er allerede løst. Det er noen få som har falt mellom to stoler og derfor ikke har fått premiene sine. Vi lever av fornøyde kunder og er takknemlig for at de kontakter oss. Vi vil sørge for at alle får det de er lovet. Det er det ingen tvil om, sier Roland.

Han oppfordrer de berørte kundene om å kontakte Tesla på denne mailen:

referralprogramEMEA@tesla.com

Ifølge Roland er de manglende vervepremiene noe som vil bli ekstra prioritert i tiden fremover og tålmodige kunder vil omsider få sine referrals.

Tesla-eier Aarø er allikevel ikke veldig imponert.

- Hvorfor skal jeg fylle ut skjemaet? De har jo all informasjon fra før. De må ha mistet all kontroll, sier Aarø.

Ikke tilgjengelig?

Elbil24 er spent på hvordan Tesla Norge vil løse tilfellene hvor kunder - blant andre Aarø - venter på powerwall.

Powerwallene er ennå ikke tilgjengelige i Norge og det kan bety at de aktuelle kundene vil få en annen form for økonomisk kompensasjon.

Aarø ble i mars 2018 tilbudt 57.000 kroner i rabatt på sitt neste Tesla-kjøp som et alternativ til powerwall, men avslo det tilbudet.

Kritikk fra flere hold

Tesla Norge har nå press på seg for å blidgjøre kundene. Flere har rettet kritikk mot elbilgiganten og det er ventet at TV 2 Hjelper deg vil følge opp Elbil24s saker om de manglende vervepremiene.

På hjemmesidene til Tesla Owners Club Norway oppfordres kunder til å registrere sine utestående premier:

«Det er en stor fordel om henvendelsen inneholder mest mulig relevant informasjon, inkludert VIN, fullstendige kontaktopplysninger, hvilke(n) premie(r) man venter på, og når denne/disse ble ventet levert. Husk engelsk!»

Fra USA til Europa

Kundene blir bedt om å registrere seg på engelsk fordi disse sakene ikke behandles i Norge. Elbil24 vet at Tesla tidligere ikke var rustet for å ta imot alle henvendelsene om referrals, ettersom de ble sendt til USA for behandling.

I senere tid har det blitt opprettet et netthandelsteam i Europa som tar seg av henvendelsene. Her behandles alle saker hvor kunder er lovet fysiske vervepremier som felger, dekk og ladebokser.

På spørsmål om hva som er forventet leveringstid på en vervepremie, har Roland i Tesla Norge tidligere svart:

- Det er umulig å gi et generelt svar på ventetiden. Det avhenger av om det er en fysisk eller digital premie. Det går ikke å svare generelt på det.

  • Venter du på vervepremie? Eller har du fått din premie etter lang ventetid? Registrer deg her!

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.