Automobili Pininfarina Battista:

Verdens dyreste bil til Norge

Og den er elektrisk.

21 MILLIONER: Verdens dyreste bil koster noen kroner, men skal visstnok være et investeringsobjekt. Foto: Pininfarina
21 MILLIONER: Verdens dyreste bil koster noen kroner, men skal visstnok være et investeringsobjekt. Foto: Pininfarina Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Tro det eller ei, men bil kan være en investering. En rekke supersportsbiler blir ofte solgt til samlere og oppkjøpere fordi de rett og slett produseres i et svært lite antall. Derfor blir de ofte mer verdt med tiden. Foreløpig har det ikke vært mange elbiler på listen over egnede investeringsobjekter, men nå kan den tid komme.

Nils Tronrud, som fra før har agenturet på både Bentley og McLaren, får nå også agenturet på Automobil Pininfarina, gjennom selskapet Brooklands Motors.

Verdens dyreste bil til Norge

- Med Automobili Pininfarina representerer vi ikke bare noe av det mest spennende innen bilverdenen i dag, men også banebrytende teknologi og design, sier Tronrud til nettstedet Bilnytt.no.

Tronrud håper på å få to-tre eksemplarer av den spesielle doningen, noe som alene vil skape en omsetning selv middels store bedrifter ville være fornøyd med. Bilen skal koste den nette sum av 21 millioner kroner, og det vil kun bli produsert 150 eksemplarer. Om dette var ekstreme tall, så kan vi fortelle at det ikke er de eneste enorme tallene.

SÆREGEN: En bil som dette må skille seg ut. Det har de lykkes med. Foto: Pininfarina
SÆREGEN: En bil som dette må skille seg ut. Det har de lykkes med. Foto: Pininfarina Vis mer

En diger stall

Dersom kreftene i bilen skulle måles i hester, så trengs det en diger stall. Det måtte nemlig vært plass til 1.900 av dem. Dreiemomentet er på svimlende 2.300 Nm, og utviklingen er ledet av Rene Wollmann, som tidligere har vært å finne i Mercedes-AMG.

-Drivlinjen er allerede puttet inn i testbiler, og vi har allerede nådd 80 prosent av ytelsene uten problemer, forteller han.

Bilene skal bygges i Cambiano i Itlaia, men testes for øyeblikket i tilsvarende strøk som bilene forventes å selges i. Eksteriørdesignen er tatt hånd om av Luca Borgogno, og bilen han lager kan på mange måter anses som Pininfarinas 90-års gave til seg selv.

DETALJRIKT: Det er flust av detaljer å henge seg opp i, både utvendig og innvendig. Foto: Pininfarina
DETALJRIKT: Det er flust av detaljer å henge seg opp i, både utvendig og innvendig. Foto: Pininfarina Vis mer

Hyperbil

Pininfarina kaller bilen en hyperbil. Dette som en følge av at superbil ikke lenger er godt nok, for en ting er kreftene, men så var det ytelsene. Akselerasjonen til 100 km/t er i grunnen en tullete målestokk for en slik bil, men Pininfarina bedyrer at Battista skal gjøre sprinten unna på to sekunder. Deretter er toppfarten oppgitt til 350 km/t – foreløpig – for dette er målsettinger som ble gjort tidlig i 2018.

Også rekkevidden er anstendig, for selskapet lover at den skal kunne trille 50 mil, før den igjen må lades.

Det er slettes ikke overraskende at det er Rimac som skal stå for drivlinjen og batteriene. De har som kjent sitt eget lille elektriske hyperbilprosjekt, og har fått så stor oppmerksomhet rundt dette at selveste Porsche har investert i selskapet.

Og dersom jeg ikke har sagt det før, så skal den endelige bilen fra Pininfarina få det fulle navnet Automobili Pininfarina Battista. Bilen skal håndbygges, og de første kundene vil få bilene sine sent i 2020.

Dersom du setter deg på listen over interesserte, så vil du bli invitert til prøvekjøring innen sommeren, men ikke forvent å slippe billig inn på denne listen. Konseptutgaven av Battista ble vist under bilmessen i Geneve i fjor.

En så godt som ferdig bil skal offentliggjøres på samme bilutstillingen i mars i år.

FAVORITTER: Tre elektriske biler er blant favorittene som nevnes i forkant av kåringen av årets bil, som finner sted i Geneve i mars. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.