Bilsalget:

Verdens mest solgte elbiler

Mye kinesisk på topplisten, men selvsagt også et stort kinesisk marked som påvirker den.

TREDJE MEST SOLGT: Lille Wuling Hongguang Mini EV ble verdens tredje mest solgte elbil i 2022. Foto: Zotyefan, CC-BY-SA
TREDJE MEST SOLGT: Lille Wuling Hongguang Mini EV ble verdens tredje mest solgte elbil i 2022. Foto: Zotyefan, CC-BY-SA Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er riktignok en stund siden kalenderen bikket over til 2023, men nå har spesialister hos Jaco Dynamics utarbeidet en global toppliste for elbilsalget i 2022, som er publisert hos InsideEVs.

Der kommer det frem at Tesla Model Y ble verdens mest solgte elbil i 2022, akkurat som den ble i Norge. Med totalt 747.500 solgte biler er den en klar nummer én på lista, drøye 55 prosent over bilen på plass nummer to.

Og jaggu kommer ikke også den fra Tesla, i form av den rimeligste modellen, Model 3. Interessant å se er at salget av Model 3 faktisk sank tre prosent fra 2021 (der den var verdens mest solgte), mens Model Y ikke var langt unna en dobling av salget.

Populær billigbil

På tredjeplass kommer en bil som er svært populær i Kina – den lille Wuling Hongguang Mini EV. Dette er en bil som ble lansert i 2020 og som totalt er solgt i godt over én million eksemplarer. Bilen selges både med batteri og uten (men med batterileie-avtale) og måler bare 2,92 meter i lengderetningen.

Wuling Hongguang Mini EV koster fra 30.000 kroner i Kina (med batterileie) og er solgt i over én million eksemplarer siden fødselen i 2020. Foto: David290, CC-BY-SA
Wuling Hongguang Mini EV koster fra 30.000 kroner i Kina (med batterileie) og er solgt i over én million eksemplarer siden fødselen i 2020. Foto: David290, CC-BY-SA Vis mer

I sin rimeligste utgave, med rekkevidde på rundt 120 km etter den eldre NEDC-standarden, koster den ganske nøyaktig 50.000 kroner, eller da 30.000 kroner om du heller vil inngå batterileie til drøye 300 kroner måneden i fem år. Du kan også få den med større batteri og rekkevidde på 300 km (NEDC), og da lander prisen rett nord for 100.000 kroner.

MINI: Liten utenpå, men stor nok inni til to voksne personer. Bli med på kjøretur i Citroën Ami! Vis mer

I tillegg til de to Tesla-modellene er det kun Volkswagen ID.4 på 6. plass som ikke er kinesisk. BYD har fire biler på lista, mens kinesiske GAC har to. Av BYD-bilene er det (for nordmenn) kommende BYD Dolphin som rager høyest – på 4. plass.

ID.4 topper Europa-lista

Om vi kun ser på europeiske produsenter (men solgt over hele verden) er det VW ID.4 som topper. ID.4 solgte 175.600 eksemplarer, og tyskerne tok også sølvmedaljen med 77.900 solgte eksemplarer av ID.3, som i disse dager kommer i en facelift-utgave. Fiat 500 tar bronsjemedaljen.

Dernest kommer BMW iX3, Polestar 2, Skoda Enyaq, Dacia Spring, Peugeot 208, Mini Hatch og Volvo XC40.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.