Smart #1 lansert

Verdenslansering: Denne elbilen markerer ny start for bilmerket

#1 er noe helt annet enn hva vi har sett fra Smart tidligere.

URBAN SUV: Smart #1 byr på langt bedre plass, ytelse og rekkevidde enn tidligere modeller fra bilmerket. Foto: Smart
URBAN SUV: Smart #1 byr på langt bedre plass, ytelse og rekkevidde enn tidligere modeller fra bilmerket. Foto: Smart Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Bilmerket Smart er tysk, og eid av Mercedes-Benz Group. Smart er mest kjent for sine meget kompakte bybiler, deriblant Fortwo og Forfour, som begge eksisterer som elbiler. Totalt ruller det rundt 1000 av dem i Norge, men det kan fort bli langt flere når den nye modellen #1 kommer på veiene.

Fullverdig elbil

For i motsetning til de to nevnte modellene, er dette en større bil. Designmessig kan den minne litt om Kia Soul forfra, og Renault Zoe fra siden, og den fremstår nå som en langt mer gjennomført bil enn det vi har sett fra Smart tidligere.

Modellen omtales som en kompakt-SUV, med ytre mål som plasserer den midt i det som tidligere ofte ble omtalt som «Golf-klassen». Nærmere bestemt måler den 4270 millimeter i lengden, og takket være god akselavstand på 2750 millimeter, skal den ha god innvendig plass til fire personer.

I dashbordet dominerer en stor og høyt plassert berøringsskjerm, i tillegg til en mindre skjerm foran rattet.

Fortsetter etter bildekarusellen

God kapasitet og rekkevidde

Bilen kommer med bakhjulstrekk og en ganske så sprek motor som yter maks 272 hestekrefter og med et dreiemoment på 343 Nm. Topphastigheten er oppgitt til 180 km/t.

Batteripakken er på 66 kWh, og det skal være nok til å gi en rekkevidde på 420-440 kilometer (WLTP). Bilen skal kunne hurtiglades med effekter på inntil 150 kW, og skal kunne lades fra 10-80 prosent kapasitet på under 30 minutter. Bilen har også en ombordlader på maks 22 kW.

Smart #1 skal være utstyrt med en rekke nettbaserte løsninger, og skal også kunne oppdateres «over the air» (OTA).

Bertel O. Steen har tegnet en intensjonsavtale med Smart Europe, og jobber for øyeblikket med å få på plass distribusjon av Smart i Norge. Målet er at Smart #1 er på norske veier en gang i løpet av 2023.

Elbil24 kommer tilbake flere opplysninger om bil og distribusjon når vi har dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.