Hyundai lanserer Ioniq 6

Verdenslansering: Her er Ioniq 6

Hyundai lanserer nå den andre elbilen i den nye Ioniq-familien, en sportslig sedan med svært aerodynamisk design. Elbil24 er blant de første som har fått se bilen. Sjekk vår gjennomgang sammen med sjefdesigneren til Hyundai!

FORHÅNDSTITT: Bli med på en gjennomgang av designen sammen med Hyundais SImon Loasby. Video: Hyundai/Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Hyundai opplever stor suksess med crossover/SUV-en Ioniq 5 om dagen. Så langt i år er den på fjerdeplass over nyregistrerte biler i Norge.

I tillegg selges det fortsatt et stort antall helelektriske Kona og Ioniq, som begge har vært i markedet i flere år.

Nytt medlem i Ioniq-familien

Men det er den nye Ioniq-familien som er viktigst for Hyundai nå, og i dag slippes de første bildene av neste medlem i elbil-familien, og den har fått navnet Ioniq 6.

- Dette er en helt annen bil enn Ioniq 5, som er myntet på et annet - og kanskje yngre publikum som verdsetter bærekraft og effektivitet, sier Simon Loasby til Elbil24. Han er leder for Hyundais globale team av designere, og har jobbet med Ioniq 6 fra første strek på tegnebrettet for over tre år siden.

Simon Loasby er global leder for Hyundais team av designere. Foto: Hyundai
Simon Loasby er global leder for Hyundais team av designere. Foto: Hyundai Vis mer

- Samtidig er det mange design-elementer som knytter bilene i Ioniq-familien sammen visuelt, som for eksempel de pikselerte lysene foran og bak, sier han.

På innsiden vil man dessuten kjenne igjen skjermene og betjeningen fra Ioniq 5, og ser man bort fra selve karosseriet, deler bilene det aller meste av tekniske løsninger.

Foto: Hyundai

Arven etter Prophecy

Allerede i mars 2020 viste Hyundai fram konseptbilden Prophecy Concept, som i praksis ble første smakebit på Ioniq 6. Designen har som ventet blitt mindre frekk i den produksjonsklare bilen, men likhetene med Prophecy er også mange.

Ioniq 6 er blitt en stor mellomklasse-sedan med en design som vil gjøre den lett gjenkjennbar når den dukker opp på veiene, med sin lave front og «ducktail» bakstuss. Spesielt bakfra har den fått et sportslig, sprekt design, med en rekke detaljer som skal sørge for minst mulig luftmotstand.

- Ioniq 6 har fått den mest aerodynamiske utformingen i Hyundais historie, forteller Loasby, mens han tar for seg detaljene som har gjort det mulig å lage et karosseri med en luftmotstand på like over 0,20 Cd.

Elbil24 ble tatt med på en gjennomgang av designelementene av Loasby, som du kan se i videoen øverst.

Temmelig stor sedan

Ioniq 6 er 4,85 meter lang, altså over 20 centimeter lengre enn Ioniq 5. Den er 1,88 meter bred og rett under 1,5 meter høy. Bilen er en sedan med tradisjonelt bagasjelokk, ikke bakluke som mange kanskje ville forventet av en bil med denne designen.

Kupeen er temmelig romslig, og det er god plass til to voksne på 1,80 bak, uten at hodet stanger i taket eller knærne stanger i forsetene. Forsetene byr for øvrig på samme hvileposisjon med fotskammel, som på Ioniq 5.

Materialvalgene er veldig i tiden, med stort fokus på resirkulering og gjenbruk. Gulvteppet er for eksempel laget av gamle fiskegarn, og setene er trukket i et materiale laget av resirkulerte plastflasker. I hyllene i dørene er det brukt plast som er delvis gjennomsiktig og belyst med selvvalgte farger, slik at man enkelt kan se hva som ligger der.

Foran rattet og i midtkonsollen sitter to 12-tommer skjermer, hvorav den i midtkonsollen er berøringsfølsom, som på Ioniq 5 og Kia EV6.

Bygd på samme lest

Som de to nevnte bilene, er Ioniq 6 også bygd på E-GMP-plattformen fra Hyundai. Det betyr blant annet lang akselavstand (2,95 meter på Ioniq 6), drift på to eller fire hjul, og støtte for 800V-lading.

Når det gjelder batteristørrelse, er det ventet at Ioniq 6 blant annet også vil bli levert med samme 77,4 kWh batteri, som på Ioniq 5 med drift på bakhjul gir en WLTP-rekkevidde på like over 50 mil. Hva som blir offisiell rekkevidde på tilsvarende Ioniq 6 er det ingen hos Hyundai som ønsker å fortelle oss på nåværende tidspunkt, men gitt den lave luftmotstanden blir vi ikke overrasket om den vil ligge et sted mellom 55 og 60 mil.

Flere detaljer om Ioniq 6 vil bli sluppet i nær fremtid, og Elbil24 skal naturligvis fortelle deg alt så snart vi får offisiell informasjon fra Hyundai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.