Mer kø på veiene

Verre enn før pandemien

Biltrafikken rundt hovedstaden har nå passert 2019-nivået med god margin.

KØ, KØ OG MERE KØ: Dette er hverdagen for bilister i Oslo for tiden. Her fra Østre Akervei i ettermiddagsrushet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KØ, KØ OG MERE KØ: Dette er hverdagen for bilister i Oslo for tiden. Her fra Østre Akervei i ettermiddagsrushet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Føler du at du står både oftere og lengre i kø rundt Oslo nå enn tidligere? Det er det en naturlig forklaring på. Tall fra Fjellinjen viser nemlig en økning i biltrafikken i Oslo på 4,7 prosent i mai i år sammenlignet med høsten 2019 – før pandemien.

Økningen i biltrafikken er størst i helgene, men også på hverdager er det flere som velger bilen, viser tallene.

Kjører ikke mindre

Til tross for rekorddyre drivstoffpriser - strøm inkludert, ble det i mai registrert hele 35,4 millioner passeringer i Fjellinjens tre bomringer. Selskapet har sammenlignet trafikken i april og mai 2022 med trafikken høsten 2019.

– Selv om det alltid er en viss usikkerhet ved å sammenligne forskjellige måneder mot hverandre, er utviklingen tydelig. Økningen i trafikk på hverdagene er på cirka 4,3 prosent, og i helgene er økningen på 6,4 prosent, sier kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen i en pressemelding.

Færre fossilbiler

Personbiltrafikken er tredelt mellom diesel, bensin og elbiler – der hver kategori står for omtrent en tredel av trafikken.

Andelen elbiler øker og utgjør nå totalt 30 prosent av trafikken – en økning på 5,7 prosentpoeng det siste året.

Fremdeles er det flest dieselbiler som passerer bomringen, med 33,3 prosent – men andelen er fallende med en nedgang på 3,9 prosentpoeng de tolv siste månedene. Også bensin-andelen faller til 27,2 prosent – 2,2 prosentpoeng ned fra samme tid i fjor.

Store kjøretøyer, som busser, lastebiler og varebiler utgjør snaut 8 prosent av trafikken gjennom bomringene i Oslo-området.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.