Verste fartsbot-påske på fire år

Påsken ble ekstra dyr for nesten 2700 i påsketrafikken.

LASERMÅLING: Er du redd for at du er litt over fartsgrensa når du kjører forbi en fotoboks? Dette kommer du unna med. Video: Dinside Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Nesten 2700 fartsbøter ble skrevet ut i påsken. Det er det høyeste antallet i løpet av de siste fire årene, ifølge Utrykningspolitiet (UP).

– I år har vi dessverre tatt svært mange som kjører for fort, sier UP-sjef Steven Hasseldal til P4.

Han tror at ettersom trafikken har vært mer spredd utover dagene i påsken og det har vært mindre kø, så har flere falt for fristelsen til å trykke for hardt på gasspedalen.

Til tross for hele 2691 forenklede forelegg på grunn av høy fart, så er det færre som har mistet førerkortet. Kun 158 sjåfører fikk beslaglagt sertifikatet denne påsken, mot over 300 de siste årene.

254 personer ble anmeldt for ruskjøring, et tall som er omtrent som i et normalår. 40 prosent gjaldt alkoholpåvirkning, mens 40 prosent gjaldt narkotika og andre medikamenter.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.