Elbilsalget i Sverige og Danmark

- Vi får ikke norske tilstander

Mens nesten ni av ti nyregistrerte biler i Norge var elektriske i mars, er situasjonen ikke helt den samme i våre naboland. Men også der ryker rekordene.

TESLA-DOMINANS: Model Y er den mest registrerte bilen både i Danmark, Norge og Sverige i mars. Ilustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
TESLA-DOMINANS: Model Y er den mest registrerte bilen både i Danmark, Norge og Sverige i mars. Ilustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Norge er helt i front når det kommer til elektrifisering av bilparken. I mars var nesten ni av ti nyregistrerte biler elektriske, og aldri før har elbil-andelen vært høyere.

I våre naboland Sverige og Danmark har ikke utviklingen kommet like langt, men også her har elbilveksten vært stor den siste tiden.

Offisielle tall fra Danmark viser at i underkant av 30 prosent av alle nyregistrerte biler i landet i første kvartal, var helelektriske.

I Sverige har utviklingen kommet noe lenger, og her var prosentandelen rundt 41 prosent i mars - en andel som var «normalen» i Norge for tre-fire år siden.

Samme modell på topp overalt

Og det er samme modell som toppet statistikken både i Norge, Sverige og Danmark i mars: Tesla Model Y. I Norge ble den registrert i nesten 7.500 eksemplarer, 3.202 eksemplarer i Sverige og 3.203 eksemplarer i Danmark.

Både for Norges og Danmarks del har det aldri før blitt registrert så mange eksemplarer av én enkelt modell innenfor samme måned. Den forrige norske rekorden var det Tesla Model 3 som satte i 2019.

Den forrige danske rekorden stod imidlertid i hele 26 år: I mars 1997 ble Ford Mondeo den mest registrerte modellen, med 1994 eksemplarer, ifølge FDM (tilsvarer norske NAF).

Fortsetter etter videoen

Thomas Hauerberg hos Naf forklarer hvorfor det kan være smart å ta en garantiutløpstest før garantitiden på bilen utløper - også for elbiler. Vis mer

- Får ikke norske tilstander

Det er imidlertid verdt å nevne at verken Sverige eller Danmark byr på elbil-insentiver som er i nærheten av så gode som de norske. Prisnivået er derfor et helt annet i våre naboland, noe som naturligvis påvirker hvilke biler de kjøper.

Mens du får kjøpt Tesla Model Y fra 399.990 kroner (pluss vektavgift og levering) i Norge, starter prisene på 374.990 kroner i Danmark. Det tilsvarer 564.719 norske kroner. I Sverige starter prisene på 539.990 kroner, som tilsvarer 535.636 norske.

- Interessen for elbiler er i stor grad til stede, men igjen viser mars-tallene at mye handler om prisnivået. Vi får ikke norske forhold i Danmark fordi vi kjøper billigere biler som ennå ikke er her som elbiler, sier sjefkonsulent i FDM Ilyas Dogru.

Kun tre helektriske på topp 10

En titt på den danske topplisten viser at kun tre modeller på topp 10 kun er tilgjengelig som helelektriske: Tesla Model Y, Tesla Model 3 og VW ID.4/5. Peugeot 208, Volvo XC40 og Renault Megane fås både som elektriske og hybrider.

Topp 10 registrerte biler i Danmark mars 2023

Plass Modell Antall
1Tesla Model Y3.203
2Peugeot 208516
3Tesla Model 3443
4Ford Kuga436
5Volvo XC40350
6Hyundai i10345
7VW ID.4/ID.5301
8Nissan Qashqai298
9Renault Megane294
10Kia Ceed285

Kilde: Bilstatistik.dk/FDM

Flere produsenter har imidlertid annonsert en kraftig økt satsing på kompakte og billige elbiler i tiden som kommer, ikke minst Volkswagen og BYD.

Få derfor også med deg denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.