Volvo:

- Vi har ingen planer om å røre prisene

Teslas kraftige priskutt har fått flere bilmerker til å følge etter, men Volvo nekter for at det er aktuelt for dem.

Volvo mener deres priser er konkurransedyktige og vil ikke følge i Teslas priskutt-fotspor. Foto: Fred Magne Skillebæk
Volvo mener deres priser er konkurransedyktige og vil ikke følge i Teslas priskutt-fotspor. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det har gått en måned siden Tesla overraskende kuttet prisene drastisk på sine to bestselgende modeller i Norge. Både sedanen Model 3 og SUV-en Model Y ble markant billigere over natten og la et umiddelbart press på andre aktører i bransjen.

Noen uttrykte bekymring for at bruktmarkedet kan kollapse, andre lovet at de ville vurdere å ta grep for å forbli konkurransedyktige.

Det siste har Volvo ingen planer om. Det vil si; bilprodusenten anser seg konkurransedyktige uten å endre prisene og derfor er det heller ikke aktuelt å tilby sine elektriske modeller til en billigere penge.

Det sier Volvo-sjef Jim Rowan til Reuters. Rowan er klar på at etterspørselen etter deres biler fremdeles er høy og at Volvo har en solid ordrereserve for sine elbiler.

C40 og XC40

Det betyr at vi ikke får se Volvos to elbilmodeller C40 og XC40 billigere i denne omgang. XC40 har vist seg som en populær modell i Norge med over 12.000 registrerte eksemplarer. Sportback-versjonen C40 nærmer seg 4000 eksemplarer i Norge.

Mens XC40 er tilgjengelig fra 504.800 kroner, må du ut med minst 519.200 kroner for C40. Da får du innstegsversjonene med bakhjulsdrift og WLTP-rekkevidde på henholdsvis 462 kilometer og 480 kilometer. Til sammenlikning får du Tesla Model Y med bakhjulsdrift og 455 WLTP-kilometer fra 431.845 kroner.

Også med firehjulsdrift kommer Model Y ut som den klart rimeligste. Da er også rekkevidden bedre hos Tesla enn på de to Volvo-modellene.

- Etterspørselen etter våre elbiler er høyere enn noensinne. Vi har ingen planer om å redusere prisene, sier Rowan til Reuters.

STOR SUV: EX90 kan bestilles allerede i dag, men det er en god stund til de første bilene leveres til norske kunder. Foto: Volvo Vis mer

Ford og Nissan senker prisene

Volvo er ikke alene om å avstå fra prispresset Tesla har igangsatt. Fisker-sjef Henrik Fisker sier til Reuters at de ikke vil senke prisene fordi deres priser var konkurransedyktige fra før av.

Volkswagen, Hyundai og Kia vil heller ikke senke prisene. Det har derimot Ford gjort. Deres populære modell Mustang Mach-E har blitt inntil 44.850 kroner billigere i Norge.

Nissan har foreløpig ikke senket prisene på sin nykommer Ariya, men om du bestilte bilen før nyttår, lover de deg kompensasjon som tilsvarer moms og vektavgift.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.