Oppkjøringer på vent

- Vi jobber på spreng

Førerkortkøen hoper seg opp, men oppkjøringer er avlyst på ubestemt tid.

TRYGGHET: Statens vegvesen må vente på klarsignal før de kan sette i gang med praktiske førerprøver. - Vi setter trygghet først, sier Henning Harsem i Vegvesenet. Foto: NTB scanpix.
TRYGGHET: Statens vegvesen må vente på klarsignal før de kan sette i gang med praktiske førerprøver. - Vi setter trygghet først, sier Henning Harsem i Vegvesenet. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): For tre uker siden hadde Statens vegvesen avlyst snaut 6.000 praktiske førerprøver og 12.000 teoriprøver på grunn av coronakrisen.

Nå er tallet vesentlig høyere og personer som ønsker å ta lappen, kan foreløpig bare glemme å møte til oppkjøring.

– Vi vet at det å få førerkort er viktig for mange, og vi jobber nå på spreng for å få oppkjøringene i gang igjen, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

Ikke trygt

Vegvesenet åpnet for timebestillinger på teoriprøver og skranketjenester i forrige uke, men har ikke fått klarsignal til å gjeninnføre oppkjøringer.

På grunn av coronaviruset og smittefaren, blir praktiske førerprøver sett på som utrygt.

- Det er viktig at vi setter både elevenes, trafikklærerens og våre sensorers trygghet først, og håper på forståelse for at det er en del tiltak som må på plass før det skjer, sier Harsem.

- Med bakgrunn i manglende avklaringer om smittevernkrav, er det ikke anledning til å starte med føreropplæring ut over de unntak som er gitt for moped, motorsykkel og snøscooter, legger han til.

Utsettelse

Statens vegvesen venter nå på en avklaring med helsemyndighetene.

- Nærmere informasjon om oppstart av førerprøver vil komme når avklaringen foreligger, sier Harsem.

I etterkant av coronautbruddet har Statens vegvesen forlenget utløpsdatoen på førerkort for dem med behov for legeattest.

I tillegg ble førerkortinnehavere over 80 år gitt rett til å kjøre i 3 måneder ekstra på utløpsdato.

Vegvesenet har også lansert to nye førerkortfunksjoner.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.