Tesla Model S plaid akselerasjon

Video viser vanvittig akselerasjon på Tesla Model S Plaid

Gjetter du tiden fra 0-200 kilometer i timen?

LYNRASK: 0-100 er unnagjort på 2,1 sekunder med nye Tesla Model S Plaid. Men hvor raskt går det til 200? Se video i saken. Foto: Tesla
LYNRASK: 0-100 er unnagjort på 2,1 sekunder med nye Tesla Model S Plaid. Men hvor raskt går det til 200? Se video i saken. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Sosiale medier er fulle av spektakulære videoer som viser hasardiøs bilkjøring, og mange av dem har faktisk ført til både anmeldelse og arrestasjoner.

Å filme speedometeret med mobiltelefonen mens du fyker avgårde som er rakett, kan faller definitivt inn i den kategorien, særlig om det skjer i Norge. Det er dessuten livsfarlig.

Puster lettet ut etter akselerasjon fra 0-200

Selskapet AutoVlog, som har over en halv million følgere på Facebook, legger stadig ut bilder og videoer av raske biler. Nylig la de ut en video som viser en Tesla Model S Plaid akselerere fra 0 til 200 kilometer i timen.

Opptaket skal være gjort i USA, på en vei uten andre biler, men det er ukjent hvorvidt AutoVlog har fått tillatelse til å utføre stuntet. Kameraet ser uansett ut til å være festet på hjelmen til føreren. Mot slutten av opptaket kan man høre vedkommende puste lettet ut når han slipper gassen.

Og tiden? Vår klokke stoppet på 7,98 sekunder. Videoen ser du under.

Saken fortsetter etter videoen

Blant verdens raskeste

Tesla-nyheten er som kjent blant verdens raskeste elbiler. Oppgitt akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen er på svimlende 2,1 sekunder, og topphastigheten er brutale 322 kilometer i timen.

Bilen, som blir tilgjengelig også i Norge i 2023, kan skilte med to motorer som yter totalt 1020 hestekrefter, og en batteripakke som skal gi en rekkevidde på 600 kilometer. Hvis du følger trafikkreglene, da - og det må du pent finne deg i på norske veier.

Prisen starter på knappe 1,2 millioner kroner, og så må man regne med å betale moms på 700.000 av dem fra 2023. I så fall kommer sluttsummen på i underkant av 1,4 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.