Skaderegister for bil:

Vil avsløre om biler med alvorlige feil selges videre

Regjeringen vil styrke trafikksikkerheten og sørge for at du ikke kjøper katta i sekken.

Det er viktig å kunne være trygg på at bilen du kjøper ikke har ukjente, alvorlige skader. Foto: Heiko Junge / NTB
Det er viktig å kunne være trygg på at bilen du kjøper ikke har ukjente, alvorlige skader. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): - Det er viktig å kunne være trygg på at bilen du kjøper ikke har alvorlige skader som det ikke opplyses om, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Han mener et offentlig skaderegister for bil vil styrke trafikksikkerheten og sørge for at biler med kritiske feil eller store mangler ikke blir solgt videre til uvitende kjøpere.

Lenge etterspurt

Behov for pålitelig informasjon om bilenes skadehistorikk har lenge vært etterspurt av aktører som Forbrukerrådet, NAF, Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes Landsforening.

Derfor ga Samferdselsdepartementet i fjor Statens vegvesen oppdrag å utrede behovet for å tilgjengeliggjøre skadeopplysninger for bil.

1. juni i år var utredningen klar.

- Denne utredningen vil vi nå arbeide videre med, i samråd med berørte aktører, sier Hareide.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Samferdselsminister Knut Arild Hareide mener et offentlig tilgjengelig skaderegister for bil vil styrke trafikksikkerheten. Foto: Terje Pedersen / NTB
Samferdselsminister Knut Arild Hareide mener et offentlig tilgjengelig skaderegister for bil vil styrke trafikksikkerheten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Vil gjøre oss tryggere

I utredningen vurderer Statens vegvesen det som hensiktsmessig og fornuftig å etablere et offentlig tilgjengelig skaderegister for bil.

De mener et slikt register kan hindre at kjøretøy med skader av betydning for trafikksikkerheten blir omsatt i bruktbilmarkedet og brukt på norske veier, dersom det ikke kan dokumenteres at kjøretøyet er forsvarlig reparert.

Samferdselsdepartementet vil arbeide videre med ideen.

– Et slikt register vil bedre forbrukervernet ved bruktbilkjøp, og ikke minst styrke trafikksikkerheten fordi det vil gjøre oss tryggere på at biler med alvorlige skader ikke vil kjøre på veiene våre, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.