Easee ladeboks:

Vil avvente dom før denne forbys

Nkom avventer dom i den svenske forvaltningsdomstolen før de eventuelt pålegger Easee å stanse salget i Norge.

Ladeboksene til Easee kan få salgsforbud. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ladeboksene til Easee kan få salgsforbud. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

I mars måtte elbilladerprodusenten Easee permittere 138 ansatte etter at det svenske Elsäkerhetsverket 14. mars innførte salgsforbud for deres produkter i Sverige.

Den svenske tilsynsmyndigheten mente produktet til det Sandnes-baserte selskapet ikke oppfylte grunnleggende sikkerhetskrav.

Blant annet dreier det seg om manglende jordfeilbrytere.

Kan bli salgsstans

For en ukes tid siden varslet Nkom salgsforbud for Easees ladebokser for elbiler i Norge. Nå opplyser Nkom at de vil avvente dom i den svenske forvaltningsdomstolen før de eventuelt lander på et salgsforbud.

Det fremgår i en pressemelding fra Nkom:

- Vi understreker at Nkom kun svarer for norske forhold, men vi mener det er helt naturlig å vente med en slik beslutning til domstolen har sagt sitt, sier John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Hva gjør du dersom din bZ4X går tom for strøm? Ringer en venn med Kia! Vis mer

To ladebokser

I mars i år vedtok det svenske Elsäkerhetsverket i Sverige omsetningsforbud av to ladebokser, Easee Home og Easee Charge, fra norske Easee.

Hvis ingen andre EØS-land protesterte mot konklusjonen innen 15. juni, og forvaltningsdomstolen i Sverige stadfester vedtaket, får Easee plikt til å følge opp vedtaket i hele EØS.

Det er ikke klart om alle andre land i EØS vil avvente endelig domsavgivelse før de innfører omsetningsforbud.

I forrige uke ble det kjent at Nkom ikke protesterer mot vedtaket fra det svenske Elsäkerhetsverket, fordi det fortsatt er flere vesentlige mangler i selskapets dokumentasjon.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.