VW trapper opp el-satsingen:

Vil bygge 22 millioner elbiler innen 2030

-Vårt bidrag for å bekjempe global oppvarming, sier VW-sjef Herbert Diess

MILJØHENSYN: Sjef for VW-gruppen Herbert Diess sier de vil lage 22 millioner elbiler de neste 10 årene. Foto: NTB Scanpix
MILJØHENSYN: Sjef for VW-gruppen Herbert Diess sier de vil lage 22 millioner elbiler de neste 10 årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Volkswagengruppen annonserte i går at de vil gjøre en større satsing enn tidligere på det elektriske bilmarkedet. Ifølge øverste sjef for å bidra til bevaringen av miljøet.

Massiv produksjon

I løpet av de neste ti åra vil de bygge 22 millioner elektriske biler, det er om lag 7 millioner flere biler enn de tidligere hadde planlagt, skriver electrive.com.

Til sammen vil de tilby 70 ulike modeller fordelt på Volkswagengruppens ulike merker.

Fra før har de følgende modeller:

Miljøhensyn

Den nye offensive satsingen er en måte å bidra til å verne miljøet, fortalte administrerende direktør for Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, under selskapets årlige møte.

– Volkswagen tar ansvar med tanke på framtidas hovedtrender, spesielt med tanke på miljøvern. Målene i Parisavtalen er målestokken vår.

– Vi vil systematisk rette produksjon og andre deler av verdikjeden inn på å være CO₂-nøytrale de kommende åra. Dette vil være vårt bidrag for å begrense global oppvarming, fortsatte Diess.

Lager hurtigladere

For å sikre produksjonen har det Wolfsburg-baserte selskapet sikret seg kontrakter for batterileveranser med blant andre LG Chem og Samsung.

I tillegg undersøker de muligheten for å produsere sine egne battericeller i Europa.

Volkswagengruppen jobber også intensivt med å opprette nok ladepunkter for framtidas billeveranser.

De vil installere over 400 hurtigladestasjoner langs Europas hovedveier, blant annet i samarbeid med ladeleverandør Ionity.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.