VW trapper opp el-satsingen:

Vil bygge 22 millioner elbiler innen 2030

-Vårt bidrag for å bekjempe global oppvarming, sier VW-sjef Herbert Diess

MILJØHENSYN: Sjef for VW-gruppen Herbert Diess sier de vil lage 22 millioner elbiler de neste 10 årene. Foto: NTB Scanpix
MILJØHENSYN: Sjef for VW-gruppen Herbert Diess sier de vil lage 22 millioner elbiler de neste 10 årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Volkswagengruppen annonserte i går at de vil gjøre en større satsing enn tidligere på det elektriske bilmarkedet. Ifølge øverste sjef for å bidra til bevaringen av miljøet.

Massiv produksjon

I løpet av de neste ti åra vil de bygge 22 millioner elektriske biler, det er om lag 7 millioner flere biler enn de tidligere hadde planlagt, skriver electrive.com.

Til sammen vil de tilby 70 ulike modeller fordelt på Volkswagengruppens ulike merker.

Fra før har de følgende modeller:

Miljøhensyn

Den nye offensive satsingen er en måte å bidra til å verne miljøet, fortalte administrerende direktør for Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, under selskapets årlige møte.

– Volkswagen tar ansvar med tanke på framtidas hovedtrender, spesielt med tanke på miljøvern. Målene i Parisavtalen er målestokken vår.

– Vi vil systematisk rette produksjon og andre deler av verdikjeden inn på å være CO₂-nøytrale de kommende åra. Dette vil være vårt bidrag for å begrense global oppvarming, fortsatte Diess.

Lager hurtigladere

For å sikre produksjonen har det Wolfsburg-baserte selskapet sikret seg kontrakter for batterileveranser med blant andre LG Chem og Samsung.

I tillegg undersøker de muligheten for å produsere sine egne battericeller i Europa.

Volkswagengruppen jobber også intensivt med å opprette nok ladepunkter for framtidas billeveranser.

De vil installere over 400 hurtigladestasjoner langs Europas hovedveier, blant annet i samarbeid med ladeleverandør Ionity.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer