Bil på ferge:

Vil fjerne smutthull som lar folk ta gratis ferje

Passasjerer har registrert bilen på barna og sluppet å betale.

Det er oppdaget et smutthull som gjør det mulig å reise gratis med bil på ferje. Dette bildet er ikke tatt på den aktuelle strekningen og er kun ment som illustrasjon. Foto: Marianne Løvland / NTB
Det er oppdaget et smutthull som gjør det mulig å reise gratis med bil på ferje. Dette bildet er ikke tatt på den aktuelle strekningen og er kun ment som illustrasjon. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Flere passasjerer på strekningen Flakk-Rørvik har registrert bilen på barna for å kunne ta bilen med på ferja over fjorden uten å betale.

Problemet gjelder ikke bare denne ferjestrekningen i Trøndelag, men alle som benytter Autopass som betalingsløsning.

AtB, kollektivselskapet i Trøndelag, har oppdaget seks kjøretøy som er registrert på mindreårige eiere.

Slik fungerer smutthullet

Når fakturaen ikke betales, kan denne ifølge AtB ikke følges opp via inkasso, siden mottakeren av fakturaen er under 18 år, skriver Adresseavisen.

Kollektivselskapet kan heller ikke sende fakturaen til foreldrene av GDPR-hensyn, ifølge avisen.

I et brev til Samferdselsdepartementet skriver AtB at de er kjent med at biler kan registreres på mindreårige slik at de slipper å betale for bilen på ferja.

- Vi har ingen formening om hvordan folk har oppdaget dette «hullet», men det er rimelig å anta at flere har vurdert å utnytte muligheten når det har blitt kjent, skriver direktør for tilbudsutvikling og mobilitet i AtB, Harald Storrønning, i brevet.

Varmetråder og sensorer i frontruten kan lage trøbbel for bombrikken. Slik plasserer du den riktig. Vis mer

- Kravet vil henge med barnet

Administrerende direktør Marius Maske i bompengeselskapet Vegamot advarer og sier det ikke er slik at kravet forsvinner, selv om det er en mindreårig som er mottaker.

- Man kommer ikke unna selv om man har registrert kjøretøyet på et barn. Kravet vil også henge ved barnet etterpå, sier han til avisen.

Statens vegvesen sa i fjor til NRK at de ikke har sett på dette som et stort problem tidligere.

- Vi har satt i gang en utredning og er i kontakt med flere andre regelverkseiere og forvaltere. Det kan ta noe tid før saken er ferdig utredet, sier kontorsjef Tonje Sundland Mogensen i Statens vegvesen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.