Bruktbilgaranti fra If

Vil gjøre bruktbilkjøpet tryggere

Ny tjeneste fra If knyttet til Finns «Smidig bilhandel».

NYTT PRODUKT: Ifs forsikring for bruktbilgaranti kan gjøre det tryggere å kjøpe bruktbil. Foto: Shutterstock / NTB
NYTT PRODUKT: Ifs forsikring for bruktbilgaranti kan gjøre det tryggere å kjøpe bruktbil. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): At nye biler kommer med fem års garanti og vel så det, er en trygghet når du kjøper splitter ny bil.

Men selv om du har to års reklamasjonsfrist ved privatkjøp og fem års reklamasjonsfrist om du kjøper bruktbil fra forhandler, er det ikke helt uten risiko å kjøpe en bil hvis fabrikkgaranti har gått ut.

Nå lanserer If en ny tjeneste som kan gjøre det tryggere å kjøpe brukt på Finn.

Ruster Tesla Model 3 mer enn andre biler? Se hva vi fant da vi plukket bilen fra hverandre. Vis mer

Kun på Finn

For det er kun på biler som selges via Finn.nos «Smidig bilhandel»-løsning en kan tegne forsikring for bruktbilgaranti. Det fordi forsikringsselskapet trenger nødvendig informasjon om bil, kjøper og selger.

– Med bruktbilgaranti fra If trenger du ikke lenger bekymre deg for eventuelle problemer som kan dukke opp etter bruktbilsalget på Finn, skriver Finn på sin informasjonsside.

Dersom bilen allerede har nybilgaranti igjen, er det ingen vits å tegne denne forsikringen.

Inntil 15 år gamle biler

Forsikringen for bruktbilgaranti kan tegnes på biler som er fra 5–15 år gamle, og som har motor med maksimalt 408 hestekrefters ytelse.

Den gjelder i utgangspunktet i 6 måneder/8000 km (det som inntreffer først), men om kjøper da i tillegg forsikrer bilen i If (minimum delkasko), dobles varigheten og kjørelengden.

Hva den koster vil variere fra modell til modell, opplyser If, og når du oppretter salgsannonsen kan du huke av for bruktbilgaranti for å se hva prisen blir for det aktuelle objektet.

Det er ikke absolutt alle typer problemer som dekkes med Ifs bruktbilgaranti, og du får en oversikt over hva som dekkes og ikke på Ifs informasjonsside om produktet.

For elbil-spesifikke ting ser dekningen for eksempel slik ut:

Vil gjøre bruktbilkjøpet tryggere

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.