Vil gjøre det mulig å avregistrere bilen uten å levere inn skiltet

Statens vegvesen sender onsdag et forslag på høring om frivillig avregistrering av kjøretøy uten innlevering av kjennemerker på trafikkstasjon.

BILSKILT: Snart trenger du kanskje ikke å levere inn skiltene hvis bilen skal avregistreres midlertidig. Foto: Terje Pedersen / NTB
BILSKILT: Snart trenger du kanskje ikke å levere inn skiltene hvis bilen skal avregistreres midlertidig. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Statens vegvesen sender onsdag et forslag på høring om frivillig avregistrering av kjøretøy uten innlevering av kjennemerker på trafikkstasjon.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) støtter forslaget, som har høringsfrist i september.

– Av og til kan det være nyttig å avregistrere et kjøretøy midlertidig. Spesielt kan dette være aktuelt for kjøretøy som bare brukes deler av året, som motorsykler og veteranbiler, sier Hareide i en pressemelding.

Etter dagens regelverk innebærer avregistrering at kjennemerkene, som bilskilt, må innleveres på en trafikkstasjon, hvor de lagres i inntil seks måneder.

– Med en ordning hvor man kan midlertidig avregistrere bilen uten å måtte levere inn skiltet, slipper bileierne å møte opp på trafikkstasjonen, sier Hareide.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.