Vil gjøre det mulig å avregistrere bilen uten å levere inn skiltet

Statens vegvesen sender onsdag et forslag på høring om frivillig avregistrering av kjøretøy uten innlevering av kjennemerker på trafikkstasjon.

BILSKILT: Snart trenger du kanskje ikke å levere inn skiltene hvis bilen skal avregistreres midlertidig. Foto: Terje Pedersen / NTB
BILSKILT: Snart trenger du kanskje ikke å levere inn skiltene hvis bilen skal avregistreres midlertidig. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Statens vegvesen sender onsdag et forslag på høring om frivillig avregistrering av kjøretøy uten innlevering av kjennemerker på trafikkstasjon.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) støtter forslaget, som har høringsfrist i september.

– Av og til kan det være nyttig å avregistrere et kjøretøy midlertidig. Spesielt kan dette være aktuelt for kjøretøy som bare brukes deler av året, som motorsykler og veteranbiler, sier Hareide i en pressemelding.

Etter dagens regelverk innebærer avregistrering at kjennemerkene, som bilskilt, må innleveres på en trafikkstasjon, hvor de lagres i inntil seks måneder.

– Med en ordning hvor man kan midlertidig avregistrere bilen uten å måtte levere inn skiltet, slipper bileierne å møte opp på trafikkstasjonen, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer