Vil innføre digitale førerkort:

Vil ha to års prøvetid på lappen

EU-kommisjonen ønsker digitale førerkort. Det kan bety flere vesentlige endringer - også for nordmenn.

Om EU-kommisjonen får det som de vil, kan det bli flere førerkort-endringer. Foto: Steinar André Danielsen
Om EU-kommisjonen får det som de vil, kan det bli flere førerkort-endringer. Foto: Steinar André Danielsen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): EU-kommisjonen vil innføre digitale førerkort for å gjøre det lettere for EU-landene å gjenkjenne og erstatte hverandres ID-kort.

Forslaget om digitale førerkort kommer som del av EUs planer om å oppdatere eksisterende trafikkregler i blokken.

EUs klimakommissær Frans Timmermans sier nye trafikkregler også bør lære fremtidige sjåfører hvordan de bedre kan dele veien med syklister og andre.

Håpet er å harmonisere reglene for førerkort i alle EU-landene, og gjøre det mulig for alle å prøvekjøre fra fylte 17 år. I Norge må du i dag ha fylt 16 år og ha fullført trafikalt grunnkurs for å kunne øvelseskjøre med personbil.

Bilprodusentene ga barna kjøreopplæring. Deretter lot de dem konkurrere i kjøreferdigheter med egne foreldre. Vis mer

I tillegg foreslår EU-kommisjonen at det innføres en to års prøvetid for nye sjåfører med en nulltoleranse for promillekjøring.

Tiltaket kommer som en del av en EU-kampanje som har som mål å sørge for at ingen dør i trafikken innen 2050. Over 20.000 mennesker døde på EUs veier i 2022, ifølge kommisjonen.

(©NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.