Nio vs Audi

Vil ikke godta kravet fra Audi: - Dommen er feil

Tysk domstol har konkludert – kinesiske Nio får ikke lenger annonsere for to av bilene sine. Oppdatert: Nio anker dommen

FELT: Nio ES8 (bildet) får ikke averteres i Tyskland. Den regionale domstolen i München mener at modellnavnet kan forveksles med en elektrisk Audi S8. Foto: Fred Magne Skillebæk
FELT: Nio ES8 (bildet) får ikke averteres i Tyskland. Den regionale domstolen i München mener at modellnavnet kan forveksles med en elektrisk Audi S8. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Om vi sier S6 og S8 vil de fleste tenke på Audi, men hva om vi sier ES6 og ES8?

Den tyske produsenten har siden 2021 ment at disse to Nio-modellene har for likt navn som Audis modeller, og nå har den regionale domstolen i München banket igjennom at Audi har rett. Dommeren mener også at ES6 og ES8 fra Nio kan høres ut som elektriske utgaver av S6 og S8 fra Audi.

Oppdatert 24. januar: Nio har anket dommen. Les mer lenger ned.

Kan forvirre

– Det er en risiko for at forbrukerne vil anta at "ES6" er "S6" i elektrisk versjon, at de to kjøretøyene er fra samme produsent. Det er derfor en overføringsfare for forvirring gjennom assosiasjon som går utover ren assosiasjon (vår oversettelse), heter det seg i en uttalelse fra dommeren.

AUTOMATISK: I videoen over kan du se hvordan roboter bytter batteri på en Nio ES8 i løpet av få minutter. Video: Nio Vis mer

Domstolen har derfor vedtatt at den kinesiske produsenten ikke får avertere ES6 og ES8 i Tyskland. Brudd på dette kan gi selskapet en bot på 250.000 euro (2,7 millioner kroner) og medføre inntil seks måneders fengsel for den tyske Nio-sjefen.

ES7 => EL7

De to bilene er ikke lansert i Tyskland ennå. Her i Norge har vi SUV-en ES8, men den mindre SUV-en, som i mange land heter ES7, har fått navnet EL7 – en navneendring som langt fra umulig skyldes tvisten med Audi. Dette blir Nios tredje modell i Norge og har akkurat ankommet landet, ifølge Bil24.

Nio har foreløpig ikke bestemt seg om de vil anke saken, melder Electrek.

Oppdatering 24. januar: Ifølge tyske Automobilwoche (krever abonnement) bestemte Nio seg mandag for å anke dommen. De mener at dommen er feil, og deres viktigste poeng er at alle som kjøper bil informerer seg selv på forhånd – på internett, gjennom brosjyrer, artikler i fagblader og så videre.

– Ingen velger tilfeldig en Nio-SUV når de vil ha en Audi S-sedan og omvendt, poengterer visepresident Hui Zhang i Nio Group overfor nettstedet. Audi har ikke kommentert utviklingen overfor Automobilwoche.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.