Volkswagen:

Vil ikke svare på Teslas priskutt

Men en annen amerikansk konkurrent har plukket opp hansken.

ENDRES IKKE: Sjefen for Volkswagen er tydelig på at selskapet ikke vil følge Teslas dramatiske priskutt. Foto: Matthias Rietschel/Reuters/NTB
ENDRES IKKE: Sjefen for Volkswagen er tydelig på at selskapet ikke vil følge Teslas dramatiske priskutt. Foto: Matthias Rietschel/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det kom nærmest som et sjokk da Tesla over natta barberte opptil 120.000 kroner av prisene på Model Y og Model 3.

Men foreløpig har de fleste av konkurrentene latt være å gjøre nevneverdige prisjusteringer i Norge.

VW: – Ingen planer

Volkswagen-sjef Oliver Blume er tydelig på at selskapet ikke vil gå i priskrig med Tesla.

– Vi har en klar prisstrategi og er avhengig av pålitelighet. Vi stoler på styrken til våre produkter og merkevarer, sier han til tyske Frankfurter Allgemeine, og påpeker at man fort kan miste troverdighet ved å endre prisene opp og ned.

Ei heller Renault har planer om å kutte prisene.

– Hvis du kutter prisene med ti prosent eller mer i løpet av en uke, påvirker det restverdien og skader eksisterende kunder. Stabilitet er viktig for oss, sier Renault-sjef Fabrice Cambolive til tyske Automobilwoche.

Ford senker prisene

I USA har Ford valgt å svare på Teslas priskutt ved å senke prisen på Mach-E med opptil 60.000 kroner, der de på enkelte modeller da innrømmer å tape penger.

Priskuttet er imidlertid ikke noe den norske Ford-importøren har fulgt opp.

– I Norge vurderer vi konkurransesituasjonen løpende for kontinuerlig å kunne tilby kundene den beste kombinasjonen av pris, produkt, finansiering og ledetider, sier informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Norge til Broom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.