Vil ikke vente lenger på strømtiltak: - Nå gir vi dem marsjordre

Opposisjonen på Stortinget er misfornøyd med tempoet i regjeringens strømsparestøtte til private hjem. Nå krever de handling straks.

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Fire måneder etter at Stortinget vedtok å gi husholdningene mer støtte for å kutte strømforbruk, har ingen ting skjedd, skriver Aftenposten.

På hastemøtet i Stortinget i fjor høst stemte også Ap og Sp for at det hastet å sette fart på strømsparing i private hjem som et sentralt tiltak i strømkrisen.

Opposisjonspartiene på Stortinget reagerer. Nå krever representantene for Høyre, Venstre, KrF, SV, MDG, Rødt og Frp at regjeringen må levere – og det raskt.

– Regjeringen kan vurdere hvordan de vil implementere dette, men ikke om de skal følge Stortingets vedtak, sier Bård Ludvig Thorheim (H):

– Nå gir vi dem en marsjordre om å gjennomføre vedtakene Stortinget har fattet. Energikommisjonens rapport er en klar beskjed om at det ikke går an å drøye lenger, sier Rødts Sofie Marhaug.

Hun mener kriseforståelsen ennå ikke har sunket inn hos regjeringspartiene.

Både Thorheim og Marhaug forventer at en ny støtteordning er på plass senest til våren, og statssekretær Ragnhild Sjoner Syrstad (Ap) i Klima- og miljødepartementet lover at regjeringen skal følge opp vedtaket fra i fjor høst «på en god måte».

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.