Easee ladeboks

Vil løse salgsforbud med 100.000 klistremerker

- Vi har lært av våre feil og ønsker å rette dem opp.

Ladeboks-produsenten Easee vil sende ut klistremerker til 100.000 eiere i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen
Ladeboks-produsenten Easee vil sende ut klistremerker til 100.000 eiere i Sverige. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ladeboks-produsenten Easee er i hardt vær om dagen. 14. mars permitterte selskapet 138 ansatte etter at det svenske Elsäkerhetsverket innførte salgsforbud for deres produkter i Sverige.

Den svenske tilsynsmyndigheten mente produktet til det Sandnes-baserte selskapet ikke oppfylte grunnleggende sikkerhetskrav. Manglende jordfeilbrytere er blant problemene.

14. juni gikk fristen ut for å levere inn et forslag for hvordan å utbedre de installerte enhetene i Sverige.

Klistremerker

Easee mener de kan løse problemene i Sverige ved hjelp av nye kilstremerker og merkelapper, som da skal sendes hjem til eierne av ladeboksene Easee Home og Easee Charge. Det skriver NRK - som har fått innsyn i deler av planen.

Det er totalt montert 100.000 Easee-ladere i Sverige, noe som betyr at selskapet i så fall må sende ut 100.000 klistremerker. Målet er å ha nådd ut til alle eierne innen mars 2024.

- Planen er beskjeden fordi den ikke trenger å være kompleks. Vi har lært av våre feil og ønsker å rette dem opp ved å løse dokumentasjonsproblemet med oppdatert dokumentasjon og ny merking, sier fungerende PR og kommunikasjonsansvarlig Marthe Kindervaag i Easee til kanalen.

I tillegg til klistremerkene vil Easee gjennomføre tester for å dokumentere eksisterende feil. Dette skal gjøres innen 30. september.

Norge avventer dom

Så er spørsmålet hva som skjer her i Norge, hvor tusenvis av nordmenn har ladeboks fra Easee.

12. juni gikk Nasjonal kommunikasjonsmyndighet - gjerne kalt Nkom - ut og varslet at Easees ladebokser for elbiler i Norge kan bli underlagt et salgsforbud.

Siste nytt nå er at Nkom vil avvente dom i den svenske forvaltningsdomstolen før de eventuelt lander på et salgsforbud.

- Vi understreker at Nkom kun svarer for norske forhold, men vi mener det er helt naturlig å vente med en slik beslutning til domstolen har sagt sitt, sier avdelingsdirektør John-Eivind Velure i Nkom i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.