Stellantis:

Vil prøve ut batteribytte

Fiat 500 blir den første av potensielt svært mange biler.

Et par trykk med mobilen er alt som skal til for å bytte batteriet på en Ample-stasjon. Foto: Stellantis
Et par trykk med mobilen er alt som skal til for å bytte batteriet på en Ample-stasjon. Foto: Stellantis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Nio har foreløpig over 2000 byttestasjoner i Kina og fem i Norge. Der kan Nio-eiere rulle inn og få byttet elbilbatteriet med ett som er ladet på få minutter – langt raskere enn å lade bilen på vanlig sett.

Her ser du hvordan det fungerer når du ankommer en av Nios batteribyttestasjoner. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nylig kunne Elbil24 meddele at Geely hadde signert en avtale med Nio om å samarbeide videre om batteribytting. Det kan bety at biler fra merker som Volvo og Polestar kan få slike muligheter i framtida.

Nå er det Stellantis som melder om at de skal prøve ut batteribytte. Riktignok ikke i samarbeid med Nio, men med amerikanske Ample, som tidligere har annonsert tilsvarende samarbeid med Fisker.

Fiat 500 skal være første bil ut som vil få muligheten til å bytte ut hele fremdriftsbatteriet på Ample-stasjoner. Det skal først prøves ut i Madrid, der Ample allerede har fire slike stasjoner utplassert, og der ni nye er på vei. Som hos Nio tar et batteribytte cirka fem minutter.

I første omgang gjelder det 100 eksemplarer av Fiat 500, som er tilknyttet Stellantis' bildelingstjeneste Free2Move. Men skulle det bli en suksess, bør veien være kort for Stellantis å støtte dette på flere biler – totalt eier selskapet 14 bilmerker (Fiat, Peugeot, Opel, Alfa Romeo, Citroën og Jeep for å nevne neon) og er med det verdens 5. største aktør.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.