Statsbudsjettet 2023

Vil skrote vektavgiften

SV sier nei til regjeringens vektavgift i sitt alternative statsbudsjett.

ALTERNATIVT BUDSJETT: SV-leder Audun Lysbakken presenterte SV sitt alternative statsbudsjett fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ALTERNATIVT BUDSJETT: SV-leder Audun Lysbakken presenterte SV sitt alternative statsbudsjett fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Regjeringen ønsker å innføre en vektavgift på nye biler fra nyttår. Det kom fram i forslaget til neste års statsbudsjett, som ble lagt fram tidligere i høst. Den foreslåtte avgiften vil gjøre alle biler som veier mer enn 500 kilo dyrere, og mange elbiler vil dermed få en ekstraavgift på 20.000-25.000 kroner.

Forslaget kom som en stor overraskelse på de fleste, bilbransjen inkludert - og mange har tatt til orde for at avgiften kan slå negativt ut for interessen for elbil - siden disse i snitt veier mer enn fossilbiler.

I dag la SV fram sitt alternative statsbudsjett, og her kommer det blant annet fram at de vil skrote den foreslåtte vektavgiften. Dette er svært interessant, siden regjeringen har som mål å bli enig med SV for å få flertall for sitt forslag til statsbudsjett.

- Dette betyr at slaget om den omstridte vektavgiften ikke er tapt. Nå vil forhandlingene i Stortinget avgjøre om SV vinner fram. Dette bør regjeringspartiene gi seg på, fordi nå står distriktene for tur til å skaffe seg elbiler, sier pressesjef Ingunn Handagard i en kommentar.

SV ønsker dessuten å «fjerne omregistreringsavgiften for elbil slik at det blir billigere å kjøpe elbil brukt».

- Regjeringen har foreslått at det skal koste nærmere 7000 kroner å omregistrere en brukt elbil. Det er andre gang at regjeringen forsøker seg på dette, og SV har allerede sagt nei til dette én gang. Denne formen for omkamp burde regjeringen spart seg for, og det forslaget bør legges i skuffen for godt, sier Handagard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.