Elbil fra Dyson:

Ville du kjøpt bil av en støvsugerselger?

Støvsugergiganten Dyson dropper elbilplaner - fikk ikke finansiert prosjektet.

SKRINLAGT: Dyson dropper planer om en elbil med faststoffbatteri. Foto: Dyson
SKRINLAGT: Dyson dropper planer om en elbil med faststoffbatteri. Foto: Dyson Vis mer
Publisert

(Elbil24): Oppfinneren James Dyson, kanskje mest kjent for støvsugere, har annonsert at han dropper planene om en elektrisk bil.

Årsaken skal være at de ikke klarte å gjøre bilen kommersielt levedyktig.

- Ikke et nederlag

Beskjeden kommer via Dysons egne hjemmesider. I et innlegg datert 10.oktober skriver Dyson at de nå dessverre har bestemt seg for å skrinlegge elbilplanene.

«Dysons bil-team har utviklet en fantastisk bil, de har vært genier i deres tilnærming, samtidig som de har holdt seg trofaste til våre filosofier. Selv om vi har prøvd veldig hardt gjennom hele utviklingsprosessen, klarer vi rett og slett ikke å lage bilen kommersielt levedyktig.»

Innlegget, som er signert James Dyson selv, forteller videre at de har forsøkt å finne finansiering til bilprosjektet, men uten hell.

Han understreker også at dette ikke er å anse som et nederlag for noen av de involverte i prosjektet.

«Dette er ikke et produktnederlag, eller et nederlag for teamet. Det de har oppnådd er enormt, med tanke på størrelsen og kompleksiteten til prosjektet.», skriver Dyson.

Store planer

Det var i 2017 at Dyson annonserte at de ville satse stort på å utvikle en radikal elbil. Bilen skulle drives av faststoffbatterier, og produsenten skulle dra nytte av sine kunnskaper rundt batteriutvikling og elektriske motorer.

I alt var tre biler planlagt, og den første bilen skulle etter planen komme på markedet i 2021.

I alt skal over 500 ingeniører ha jobbet med å utvikle bilene, hovedsakelig stasjonert i Malmesbury og Hullavington, sør i England, skriver Autonews.

Dyson opplyser at disse enten vil bli tilbudt andre jobber i konsernet, eller få hjelp på veien videre.

Faststoffbatterier

Dyson skriver videre at de vil fortsette satsingen og utviklingen av faststoffbatterier, som mange ser på som fremtiden i elbilindustrien.

Batteriene antas å være sikrere og ha høyere energitetthet enn dagens litium-ionbatterier.

- Vi vil fortsette fokuset på å lage faststoffbatterier. Batteriet vårt vil gagne Dyson på en uvurderlig måte, og ta oss i spennende nye retninger, skriver Dyson i innlegget.

Han sier de også vil fortsette å utvikle andre teknologier basert på sanser, syn og kunstig intelligens, men altså ikke lenger elbiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.