Elbil fra Dyson:

Ville du kjøpt bil av en støvsugerselger?

Støvsugergiganten Dyson dropper elbilplaner - fikk ikke finansiert prosjektet.

SKRINLAGT: Dyson dropper planer om en elbil med faststoffbatteri. Foto: Dyson
SKRINLAGT: Dyson dropper planer om en elbil med faststoffbatteri. Foto: Dyson Vis mer

Kampanjetilbud på Elbil24 PRO – kun 1 krone!

(Elbil24): Oppfinneren James Dyson, kanskje mest kjent for støvsugere, har annonsert at han dropper planene om en elektrisk bil.

Årsaken skal være at de ikke klarte å gjøre bilen kommersielt levedyktig.

- Ikke et nederlag

Beskjeden kommer via Dysons egne hjemmesider. I et innlegg datert 10.oktober skriver Dyson at de nå dessverre har bestemt seg for å skrinlegge elbilplanene.

«Dysons bil-team har utviklet en fantastisk bil, de har vært genier i deres tilnærming, samtidig som de har holdt seg trofaste til våre filosofier. Selv om vi har prøvd veldig hardt gjennom hele utviklingsprosessen, klarer vi rett og slett ikke å lage bilen kommersielt levedyktig.»

Innlegget, som er signert James Dyson selv, forteller videre at de har forsøkt å finne finansiering til bilprosjektet, men uten hell.

Han understreker også at dette ikke er å anse som et nederlag for noen av de involverte i prosjektet.

«Dette er ikke et produktnederlag, eller et nederlag for teamet. Det de har oppnådd er enormt, med tanke på størrelsen og kompleksiteten til prosjektet.», skriver Dyson.

Store planer

Det var i 2017 at Dyson annonserte at de ville satse stort på å utvikle en radikal elbil. Bilen skulle drives av faststoffbatterier, og produsenten skulle dra nytte av sine kunnskaper rundt batteriutvikling og elektriske motorer.

I alt var tre biler planlagt, og den første bilen skulle etter planen komme på markedet i 2021.

I alt skal over 500 ingeniører ha jobbet med å utvikle bilene, hovedsakelig stasjonert i Malmesbury og Hullavington, sør i England, skriver Autonews.

Dyson opplyser at disse enten vil bli tilbudt andre jobber i konsernet, eller få hjelp på veien videre.

Faststoffbatterier

Dyson skriver videre at de vil fortsette satsingen og utviklingen av faststoffbatterier, som mange ser på som fremtiden i elbilindustrien.

Batteriene antas å være sikrere og ha høyere energitetthet enn dagens litium-ionbatterier.

- Vi vil fortsette fokuset på å lage faststoffbatterier. Batteriet vårt vil gagne Dyson på en uvurderlig måte, og ta oss i spennende nye retninger, skriver Dyson i innlegget.

Han sier de også vil fortsette å utvikle andre teknologier basert på sanser, syn og kunstig intelligens, men altså ikke lenger elbiler.